Connect with us

Actualitate

Destin tragic: groapa de gunoi, punct și de la capăt. Transport public pe 36 milioane de euro!

Published

on

Daniel Zdrânc, descurcă ițele!

Depozitul de deșeuri de la Galda este vital pentru județul Alba și cu toate acestea, toate procedurile de autorizare se reiau. ”Nu se întrevede nicio posibilitate de a se rezolva această situație în următorul an. În prezent, situația depozitului de deșeuri este exact ca și cea în care se afla în anul 2017.

În vara anului 2015, groapa de gunoi a fost închisă, fiind declarată neconformă. În 2016, Consiliul Județean Alba, care este proprietarul gropii de gunoi, a avansat 6 termene de finalizare și niciunul nu a fost respectat. Au fost mai multe probleme pe care le-am arătat atunci, iar la sfârșitul anului 2017 a avut loc recepția. Consiliul Județean Alba a dat drumul licitației pentru delegarea unui operator dar nu s-a mers până la depunerea ofertelor și a fost anulată imediat după ce a fost ridicată în sistemul public de achiziții. A urmat un an în care nu s-a mai întâmplat nimic.

În 2018 a fost pornită din nou licitația, au fost depuse 3 oferte. A fost declarat un câștigător în anul 2019 și de aici începe tam-tamul. Toate cele 3 oferte au fost declarate ca fiind neconforme de către CNSC . În această procedură, totuși, a fost declarată o companie câștigătoare. Ulterior, această hotărâre a fost atacat și atunci CNSC a descoperit modificări de tarife, modificări ale valorii totale din contract.

Acum, suntem cu licitația anulată de către Consiliul Județean și totul se ia de la zero. Interesul este foarte mare, este un contract serios, de peste 17 milioane de euro, este un proiect pe mai mulți ani. Suntem într-o situație complicată, gunoaiele merg în diferite zone ale țării, iar costurile sunt suportate de către cetățeni.

Este ”pe tapet” procedura de concesionare a transportului local pentru următorii șase ani. ”Este un contract prelungit succesiv, iar procedura se demarează în prezent pentru municipiul reședință de județ și comunele învecinate. Contractul vizează aproximativ 36 milioane de euro, adică 6 milioane de euro pe an”. Municipiul Alba Iulia va primi 13 autobuze electrice, începând cu anul 2020.

Dacă aţi fost martorii unui eveniment care ar putea deveni o ştire, puteţi lua legătura cu noi pe e-mail, pe WhatsApp, pe contul nostru de Facebook sau prin formularul online.

Facebook

Urmăreşte-ne pe YouTube

Fapte şi Vorbe

Social

Ultimele comentarii

Sănătate

Locuri de muncă în Alba Iulia