Actualitate Social 

Detalii din ancheta privind accidentul aviatic

Detalii din ancheta privind accidentul aviatic de la Vintu de Jos

 

Sâmbătă după-amiaza, o persoană care a observat incidentul a apelat la 112.

La faţa locului s-au deplasat de urgenţă echipaje SMURD şi ulterior elicopterul SMURD.

Imediat după accident Zaharia Groza (60 de ani) era conştient , însă avea politraumatisme, fracturi deschise şi alte leziuni.

Zaharie Groza, administratorul firmei „7 Uşi”, era pilot experimentat şi pasionat de zboruri de agrement, cu avionul pe care îl deţinea și-l întreţinea singur.
Pilotul Groza ar fi spus că zbura doar de zece minute, desi a fost nevoit să aterizeze forțat, deoarece l-ar fi „întors niște rafale de vânt”.

In 21 iunie 2013, omul de afaceri a mai fost implicat într-un accident similar.Avionul pe care îl pilota s-a prăbuşit foarte aproape de malul râului Mureş, la Teleac, lângă Alba Iulia. Se pare ca si atunci a fost nevoit să aterizeze forţat, după probleme la motorul aparatului de zbor.

Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă în cazul accidentului aviatic din apropiere de Vințu de Jos, în urma căruia pilotul unui avion de agrement de mici dimensiuni, și-a pierdut viața. Potrivit procurorilor, sâmbătă s-a început urmărirea penală cu privire la infracțiunea de vătămare corporală din culpa, preschimbată luni în ucidere din culpă după moartea pilotului.

Un avion ultrausor de mici dimensiuni a ATERIZAT FORŢAT

De asemenea, s-a extins urmărirea penală în legătură cu încălcări ale codului aerian civil. ”Este vorba despre exploatarea unei aeronave fără ca aceasta să posede un certificate de înmatriculare, de înregistrare sau de identificare și un certificate sau o autorizație de navigabilitate sau un document echivalent.

Din primele cercetări se pare că aeronava nu era înmatriculată sau înregistrată” a declarat purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, Mihaela Chicea.

Informații similare vin și dinspre Centrul de Investigații și Analiză pentru Siguranța Aviației Civile.

Dosarul este înregistrat la Parchetul Curții de Apel Alba Iulia, poliția realizând cercetările.

Omul de afaceri albaiulian Zaharie Groza a murit la spital, în urma accidentului de avion în care a fost implicat.

Omul de afaceri Zaharie Groza a decedat

 

Related posts

Lasă un răspuns