Connect with us

Actualitate

Din 15 mai, conviețuirea cu virusul

Published

on

masuri coronavirus

Ziua în care preşedintele Iohannis a vorbit despre relaxarea din viitor a fost marcată în România de un record al cazurilor de COVID 19 confirmate.

Din 15 mai vom avea libertatea de a călători fără a mai completa acea declarație pe propria răspundere. Totodata, Președintele a anunțat că din 15 mai măștile de protecție devin obligatorii în spațiile publice închise.

Klaus Iohannis a susţinut o declaraţie de presă la Palatul Cotroceni, în care ne anunța că are un plan de relansare în pași, imediat ce expiră starea de urgență în România.

Declarația pe propria răspundere nu va mai fi necesară după 15 mai

Nu prea pot să mă bucur de ”libertatea de a călători fără declarație” ci mai degrabă stau și mă gândesc la „rapiditatea” cu care se testează în masă populația României.

Vezi Lista tot mai lungă a deceselor

Germania testează 100.000 de persoane pe zi iar noi ne lăudăm prin tot felul de comunicate de presă, că la nivel național, până azi au fost prelucrate 106.357 de teste.

ATENȚIE: 106.357 teste prelucrate, nu persoane testate! Unele persoane se testează foarte des, cum ar fi cadrele medicale din prima linie, politicienii din prima linie

masca coronavirus

Dar ce se va întâmpla când vom testa în mod serios populația României și vom descoperi că mulți dintre noi vom fi pozitivi, cu virusul COVID – 19 (coronavirus)? Unde ne izolăm? Poate să facă față sistemul medical?

Vezi Izolarea VS incompentenţa autorităţilor

Libertatea asta are un mare preț. Până nu vom avea acces la medicamentul minune, mulți vor sta mai mult ascunși, decât liberi, ”pregătiți„ împotriva inamicului invizibil. Nu te poți plimba în liniște când te gândești că unul dintre noi poate fi purtător de virus.

”Până în 15 mai staţi acasă, toate restricţiile rămân în vigoare. După 15 mai vom putea să ne mişcăm mai liber, însă viaţa nu va reveni din păcate la normalitatea pe care am cunoscut-o înaintea acestei pandemii. Vom avea un plan de relaxare în paşi, care activitate când poate să înceapă. O activitate importantă este activitatea şcolară şi vom elabora un plan concret pentru revenirea elevilor la şcoală. Planul va fi prezentat public când e elaborat cu toate detaliile aferente”, a afirmat preşedintele României.

Cu mască, fără mască dar ce facem cu testările în masă?

Dacă aţi fost martorii unui eveniment care ar putea deveni o ştire, puteţi lua legătura cu noi pe e-mail, pe WhatsApp, pe contul nostru de Facebook sau prin formularul online.

Facebook

Urmăreşte-ne pe YouTube

Fapte şi Vorbe

Social

Ultimele comentarii

Sănătate

Locuri de muncă în Alba Iulia