Connect with us

Actualitate

Documentarul „Țara Moartă”, la caponiera din spatele Palatului Apor

Published

on

Proiecție eveniment în Cetatea Alba Iulia – Documentarul „Țara Moartă”, la caponiera din spatele Palatului Apor

Asociația „Forum Apulum” în colaborare cu Lions Alba Iulia invită cinefilii la o nouă proiecție de film-eveniment în Cetatea Alba Iulia. Duminică, 17 septembrie 2017, la ora 19.30, la caponiera din spatele Palatului Apor, va rula documentarul ”Țara Moartă”, în regia lui Radu Jude.

Filmul este un documentar-eseu despre uimitoarea colecţie de fotografii realizate de Costică Axinte într-un mic oraş din România anilor ’30 şi ’40.

Soundtrack-ul, compus în principal din fragmente din jurnalul unui medic evreu din aceeaşi perioadă, dezvăluie ceea ce fotografiile nu pot înfăţişa: răspândirea antisemitismului şi, apoi, o descriere bântuitoare a Holocaustului din România, un subiect rareori discutat astăzi în societatea românească.

Catarare extrema pe podul peste Mureș !

Invitați la eveniment sunt Daniela Cetean, profesor de istorie la Colegiul Național ”Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia, care va descrie atmosfera din perioada în care este plasat documentarul și Lia Borza, președintele Comunității Evreiești din Alba Iulia. Accesul la caponieră se face dinspre cafeneaua framm’s, prin spatele clădirii Bibliotecii Batthyaneum.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dacă aţi fost martorii unui eveniment care ar putea deveni o ştire, puteţi lua legătura cu noi pe e-mail, pe WhatsApp, pe contul nostru de Facebook sau prin formularul online.

Facebook

Urmăreşte-ne pe YouTube

Fapte şi Vorbe

Social

Ultimele comentarii

Sănătate

Locuri de muncă în Alba Iulia