Connect with us
https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Actualitate

DSP Alba: proiect cu finanțare europeană pentru formarea profesională a 667 de medici

Published

on

Proiect cu finanțare europeană, pentru formarea profesională a aproape 700 de medici,

Proiect câștigat în premieră, de parteneriatul dintre DSP Alba, Teleorman și Bihor

Un proiect cu finanțare europeană în valoare de 1.876.000 euro, pentru formarea profesională a 667 de medici, depus de DSP Teleorman, în parteneriat cu DSP Alba și DSP Bihor, a fost declarat câștigător.

Astfel, DSP Alba, Teleorman și Bihor au devenit singurele DSP-uri din țară care au câștigat un proiect pe acest apel.

Proiectul a fost depus pe Programul Operațional Capital Uman /91/4/8/ – Îmbunătăţirea nivelului de competenţe al profesioniştilor din sectorul medical și a fost admis de către Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fonduri Europene.

La acest proiect, DSP Alba, DSP Bihor și Fundația Romanian Angels Apeal au fost parteneri, iar DSP Teleorman, solicitantul proiectului.

Grupul țintă este format din 667 de medici implicați în implementarea Programului Național de Sănătate Mintală, Programului National de Sănătate a femeii și copilului, Programului de Boli netransmisibile majore și Subprogramul Boli cardiovasculare.

Obiectivul general al proiectului propus spre finanțare este îmbunătățirea nivelului de competențe pentru 667 specialiști implicați în furnizarea de servicii medicale în cadrul a 3 programe naționale:

Sănătate Mintală, Sănătatea femeii și copilului, Boli netransmisibile majore –

Subprogramul Boli cardiovasculare, participarea acestora la cursuri de formare, la schimburi de experiență/stagii de lucru și participarea la evenimente științifice (workshop-uri, conferințe).

Medicii care vor beneficia de îmbunătățirea compentențelor sunt de pe tot teritoriul României. Bugetul proiectului este de 1.876.000 euro.

Durata de implementare a proiectului este de 36 luni. Pe lângă cursuri, vor fi organizate si workshop-uri tematice, iar personalul medical din DSP-uri va beneficia de schimburi de experiență în afara țării.

Este primul proiect cu finanțare europeană în care DSP Alba este implicat. Prin acesta, dorim să venim în sprijinul medicilor de familie și nu numai, care vor beneficia gratuit de cursuri de formare profesională.

Mă bucur că munca în echipă își arată roadele, iar câștigarea unor astfel de proiecte trebuie să devină o normalitate. De asemenea, trebuie să fim conștienți că ne așteaptă o muncă fantastică pentru ducerea la îndeplinire a indicatorilor de proiect, iar acești bani trebuie folosiți cât mai bine în interesul personalului medical și al cetățenilor.

Mulțumesc, pe această cale, directorului DSP Teleorman, dr. Mioara Comana, directorului DSP Bihor, dr. Daniela Rahotă, dar și directorului general al fundației Romanian Angels Apeal, Silvia Asandi, care conduce un ONG cu experiență de peste 25 de ani pe teritoriul României. Ne bucurăm că avem ocazia sa muncim alături de profesioniști de la care avem multe de învățat”,

a spus directorul DSP Alba, ec. Alexandru Sinea.

Facebook

Urmăreşte-ne pe YouTube

Fapte şi Vorbe

Social

Ultimele comentarii

Sănătate