Connect with us

Actualitate

După 15 mai, unii au ieşit pe Târnava Mare la braconaj

Published

on

tarnava mare pescuit

Liber, liber dar nu la pescuit în perioada prohibiţiei!

Poliţiştii Secţiei 5 Poliţie Rurală Blaj au depistat un bărbat care a încălcat dispoziţiile legale privind pescuitul. Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba reaminteşte că ne aflam în perioada de prohibiţie, care mai durează până în 2 iunie, inclusiv.

Poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba desfăşoară activităţi pentru prevenirea şi combaterea pescuitului ilegal.

La data de 17 mai 2020, poliţiştii de ordine publică din Blaj în timp ce desfășurau activități de prevenire și combatere a pescuitului ilegal au efectuat făcut un control, pe râul Târnava Mare, pentru prevenirea şi combaterea ilegalităţilor în domeniul piscicol.

De unde descarci declarația pe proprie răspundere

Cu ocazia acestui control, a fost depistat un bărbat de 51 de ani, din Blaj, în timp ce pescuia, încălcând prevederile legale în vigoare privind prohibiţia.

Faţă de bărbat a fost întocmit dosar penal, în cadrul căruia este cercetat sub aspectul săvârşirii infracțiunii de „pescuitul prin orice metode al reproducătorilor, în perioada de prohibiţie”, faptă prev. şi pedepsită de art.64, lit. b din O.G.23/2008, modificată, privind pescuitul şi acvacultura.

Lista localităților în care se poate circula fără declarație din Zona Metropolitană Alba Iulia

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba recomandă respectarea legislaţiei privind pescuitul şi acvacultura şi reaminteşte că, în conformitate cu Ordinul Ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, nr. 43 din 11 februarie 2020, privind stabilirea perioadelor și zonelor de prohibiție a pescuitului precum și a zonelor de protecție a resurselor acvatice vii în anul 2020, în perioada 04.04.2020 – 02.06.2020 inclusiv, sunt instituite măsuri de prohibiție pentru pescuit în scop comercial, recreativ și familial, al oricăror specii de pește, crustacee, moluște și al altor viețuitoare acvatice în habitatele piscicole naturale.

Acţiunile Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba, pentru prevenirea şi combaterea braconajului piscicol, vor continua.

Dacă aţi fost martorii unui eveniment care ar putea deveni o ştire, puteţi lua legătura cu noi pe e-mail, pe WhatsApp, pe contul nostru de Facebook sau prin formularul online.

Facebook

Urmăreşte-ne pe YouTube

Fapte şi Vorbe

Social

Ultimele comentarii

Sănătate

Locuri de muncă în Alba Iulia