Connect with us

Sport

După 45 de ani!

Published

on

Prima victorie: CSU Rugby Alba Iulia – GFP București 15-0

Oameni inimoși, cu pasiune și dăruire pentru sportul cu balonul oval, au luptat pentru prima victorie pe terenul de acasă. După 45 de ani, sportivii de la CSU Rugby Alba Iulia au disputat primul lor meci, împotriva jucătorilor de la Arlechinii București și au renăscut pasiunea albaiulienilor pentru rugby.

După ore grele de antrenamente, ore pierdute pe navetă, sportivii s-au prezentat la antrenamente cu dorința de a lupta până în ultima secundă. Cu toate problemele de ordin financiar și a lipsei de experiență în competiții, echipa a jucat cu dragoste și pasiune pentru rugby, dovedind că de acum este momentul ca municipiul Alba Iulia să fie reprezentat în competiții de nivel înalt.

Vezi si Campionul… nu mai este singur!

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Actualitate

Sportivii albaiulieni, pe primele locuri la Campionatul Național de Powerlifting Împins din Culcat

Published

on

alba-iulia-Powerlifting

Sportivii pregătiți de antrenorul Ovidiu Pănăzan, au ocupat primele locuri la Campionatul Național de Powerlifting Împins din Culcat, la Juniori și Seniori

Campionatul Național de Powerlifting Împins din Culcat s-a desfășurat în 09.11.2019, la Băile Felix, cu participarea a 41 de sportivi de la 14 structuri sportive.

Podiumul de premiere în clasamentul absolut (calculat dupa formula IPF, indiferent de categoria de greutate) la seniori și juniori a fost ocupat aproape integral de către sportivii albaiulieni, dupa cum urmează:

Seniori:

Irimie Andrei – loc 1;

Buciuman Cătălin – loc 2;

Cioflică Andrei – loc 3.

Juniori:

Buciuman Cătălin – loc 1;

Cazacu Alexandru – loc 2;

Andrian Dumitru – loc 3.

De asemenea, în clasamentul pe categorii de greutate sportivii albaiulieni au obținut rezultate deosebit de bune:

Buciuman Cătălin, loc 1, seniori si juniori 1 (U23), cat. 74 kg – 212 kg ridicate, o performanță deosebită, cu 15 kg. peste recordul național anterior la categoria 74 kg. juniori 1.

Irimie Andrei, loc 1 seniori, cat. 93 kg (greutate corporală 83.4 kg), 260 kg. ridicate (mai mult de trei ori greutatea corporală!) Acest rezultat este echivalentul recordului național la cat. 93 kg. seniori.

Cioflică Andrei, loc 2 seniori, cat. 74 kg, 205 kg ridicate, record personal realizat în competiție.

Avram Laurențiu, loc 1 seniori, cat. 83 kg, 200 kg. ridicate, record personal realizat în competiție. La încercarea cu 212,5 kg, ridicarea nu a fost validată din cauza unei erori de execuție penalizate de arbitri.

Cazacu Alexandru, loc 1, seniori si juniori 1, U 23, cat. 120 kg., 210 kg. ridicate, pentru prima dată campion atât la seniori cât și la junior.

“Sunt extrem de mulțumit de rezultatele realizate la această competiție, mai ales în contextul în care sportivii albaiulieni, Irimie Andrei, Cioflică Andrei și Avram Laurențiu vor participa săptămâna viitoare la cea mai puternică competiție internațională de powerlifting – Campionatul Mondial de Powerlifting Seniori, Dubai, EAU, a spus antrenorul sportivilor, Ovidiu Pănăzan, care este și președintele Federației Române de Powerlifting.

Continue Reading

Sport

Campionul… nu mai este singur!

Published

on

Nicolae Linca, în eternitate alături de soția sa

Singurul campion olimpic la box al României, cu un palmares greu de egalat, s-a reunit în eternitate cu dragostea vieții sale, Maria Elena Linca. Soția sa, Maria Elena Linca s-a înălțat la ceruri, ea fiind cea care l-a susținut permanent și l-a încurajat neîncetat pe pugilistul din județul Alba.

Nicolae Linca a avut un palmares bogat: campion național al categoriei semimijlocie în anii 1949, 1950, 1951 și 1953; vicecampion mondial universitar în anii 1949 și 1955; campion mondial universitar în anul 1951; medaliat cu bronz la Campionatele Europene din anii 1953 (Varșovia) și 1955 (Berlin); a participant la europenele din anul 1959 de la Lucerna; a participant la Jocurile Olimpice din anul 1952 de la Helsinki; a devenit campion olimpic în anul 1956 la Melbourne, Australia; i s-a acordat titlul de “Maestru Emerit al Sportului”; a fost decorat în anul 2005 cu “Meritul Sportiv” clasa I.

Dur și rezistent, uza de contraatac în plin pressing asupra fiecărui adversar. Stângaci fiind, Nicolae Linca avea lovituri foarte puternice și un stil original de a boxa. Nicolae Linca a fost cunoscut pentru efortul său supraomenesc de a câștiga, pentru spiritul de sacrificiu și voința de a învinge. Să nu uităm niciodată numele Linca, Dumnezeu să îi odihnească!

Continue Reading

Fapte şi Vorbe

Sportul albaiulian, viitor în trecut

Published

on

Premieră. Prima minge de rugby a fost buretele de șters tabla

Trecut, prezent și viitor pentru sportul albaiulian. Sportivul Ilie Cioca a început cu fotbalul. La 17 ani, cu toate că lucra în trei schimburi și-a făcut timp și pentru sportul de performanță. A început să practice atletismul în anul 1962, înlocuind un membru al echipei regiunii Hunedoara. După ce i-a fost aprobată participarea la competiția națională, a demonstrat că este un sportiv talentat și a fost selecționat în lotul național.

Ioan Damian vorbește cu mare plăcere despre rugby, a început să joace de elev, în 1974 și a făcut parte din prima echipă a rugby a orașului Alba Iulia. Prima grămadă de rugby la care a participat Ioan Damian a fost realizată în sala de clasa, iar prima minge a fost buretele de șters tabla. La primele antrenamente au venit foști jucători din toată țara, care au reușit să aducă un plus echipei din Alba Iulia. În anul 1975 a fost înscrisă în Campionatul Național, divizia B și tot atunci a fost înregistrată prima izbândă a echipei Constructorul Alba Iulia. În 1989, echipa a avut jucători care se antrenau după orele de muncă și cu toate acestea a ajuns în divizia A. După Revoluția din 1989, echipa a căzut în divizia B, o parte dintre jucători s-au retras, iar în 1990 s-a încheiat etapa de existență a acestui sport aici. ”Meciurile de rugby umpleau stadioanele și aduceau multă bucurie albaiulienilor”.

Marius Rotar, cercetător științific în cadrul Universității ”1 Decembrie 1989” Alba Iulia, spune că în anii ’70-’80 au fost ”explozia” acestui sport în țara noastră. Prima medalie olimpică a fost adusă în România de echipa de rugby, în anul 1924. Paradoxul este că atunci au participat 3 echipe, România a luat medalia de bronz, dar asta nu scade cu nimic meritul echipei care și-au respectat o promisiune față de organizatorii jocurilor olimpice. ”În rugby este important spiritul de solidaritate și dorința de autodepășire”.

Continue Reading
Advertisement
nov 16, 2019 - Sb
Alba Iulia, RO
7°C
nori împrăștiați
nori împrăștiați
1 m/s, NE
81%
763.57 mmHg
sam11/16 dum11/17 lun11/18 mar11/19 mie11/20
cer senin
12/9°C
cer fragmentat
12/10°C
nori împrăștiați
13/9°C
cer acoperit de nori
11/8°C
ploaie
9/9°C

Next Level

Facebook

Ultimele comentarii

Polls

Sunteți de acord cu repornirea mineritului în Munții Apuseni?

View Results

Loading ... Loading ...

Fapte şi Vorbe

Advertisement

Cele mai accesate