Connect with us

Actualitate

După două săptămâni critice, un bărbat în vârstă de 30 ani din Bărăbanț, a fost vindecat de coronavirus

Published

on

vindecat coronavirus barabant

În 25 aprilie 2020, a fost externat primul pacient infectat cu noul coronavirus care a fost internat și tratat la Spitalul Municipal Blaj, spital suport pentru cazurile grave de COVID-19.

Este vorba despre un bărbat în vârstă de 30 ani, din Bărăbanț (Alba Iulia), internat în urmă cu trei săptămâni la Spitalul din Blaj și care timp de două săptămâni s-a aflat în stare critică.

În data de 6 aprilie pacientul a fost mutat la Secția ATI în stare foarte gravă, cu complicații multiple, fiind ventilat  non-invaziv (fără sondă de intubație sau de traheostomie), la un pas de intubare.

Vezi și Mai dureros ca şi coronavirusul. Ard plămânii României

După două săptămâni critice, pacientul a fost transferat, ameliorat, în secția Boli Infecțioase a Spitalului Blaj, unde s-a vindecat și de unde a fost externat în cursul zilei de sâmbătă, 25 aprilie, cele două noi teste COVID-19 efectuate fiind negative. 

Vă reamintim, până vineri, 24 aprilie, 20 dintre cei 45 de pacienți cu COVID-19 tratați la Spitalul Municipal Blaj au fost externați, 17 vindecați și plecați acasă, alți 3, cu stare ameliorată, fiind transferați la secția Boli Infecțioase a SJU Alba Iulia.

Vezi Noi reguli pentru persoanele de peste 65 de ani

La Spitalul Municipal Blaj sunt tratați doar pacienții cu forme severe sau grave de infecții cu COVID-19 sau care au și alte patologii cronice, celelalte spitale din județ asigurând tratarea pacienților cu forme ușoare sau asimptomatice de infecții cu COVID-19.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Urmăreşte-ne pe YouTube

Fapte şi Vorbe

Social

Ultimele comentarii

Sănătate

Locuri de muncă în Alba Iulia