Connect with us
https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Actualitate

SĂ ALEGEM CORECT PENTRU GENERAȚIILE VIITOARE!

Published

on

Pentru a-și împlini menirea, familia trebuie să rămână întemeiată exclusiv pe căsătoria dintre un bărbat și o femeie. Societatea românească are nevoie ca această definiție să fie înscrisă în Constituție.

Disputele din jurul căsătoriilor gay ar putea fi definitiv tranşate dacă PSD va organiza, în această toamnă, referendumul pentru redefinirea familiei. Revizuirea Constituţiei poate fi făcută doar dacă este susţinută de cel puţin 500.000 de cetăţeni cu drept de vot. „Urmează o toamnă care va funcţiona ca un test pentru cât de pregătiţi suntem la o agresiune totală a politicului asupra societăţii”, spun analiştii.

Homosexualitatea . Ce ne spune Biblia? – pr. Stelian Tofana
Liderul PSD a spus că, decizia s-a luat atât la nivelul grupului senatorial al partidului, cât şi la cel al grupului din Camera Deputaţilor, precum şi la nivelul Guvernului. „Este o decizie politică”, a subliniat Dragnea. Astfel, dacă referendumul privind modificarea Constituţiei va trece, familia va fi redefinită. Astfel, Legea Fundamentală va prevedea în mod expres că familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie. În forma actuala, Constituţia prevede că „familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între soţi”.

În cele din urmă, după votul din Senat,  revizuirea Constituţiei are loc doar după ce iniţiativa ajunge la referendum, organizat la maxim 30 de zile de la data în care proiectul trece de forul decizional, şi acesta e validat. Pentru a fi validat sunt necesare două condiţii cumulativive:  să fie o prezenţă la urne de 30% din numărul total al celor înscrişi pe listele electorale (aproximativ 18 milioane de alegători), iar din cei prezenţi 50% plus unul să fie „pentru“ modificarea Constituţiei. 

Facebook

Urmăreşte-ne pe YouTube

Fapte şi Vorbe

Social

Ultimele comentarii

Sănătate