Connect with us

Actualitate

AM ÎNDRĂZNIT,AM ÎNCERCAT, ȘI O ȚINEM TOT AȘA!

Published

on

Ediția cu numărul treisprezece, Festivalul Internațional de Teatru „Povești”de anul viitor, vine cu o noutate

 

Astfel, a XIII-a ediție va avea loc în perioada 7-13 mai. Potrivit directorului Festivalului, Ioana Bogățan   schimbarea este una permanentă, fiind făcută pentru o mai bună organizare într-un timp mai scurt.

Motivul este unul obiectiv, unul pe care eu l-am constatat, împreună cu echipa cu care lucrăm la acest festival. Eu fac invitațiile în luna ianuarie-februarie, și trebuie să recunosc că teatrele și companiile din țară se organizează un pic mai greu și răspunsul lor la invitație este că până în octombrie mai este. Așa începe nebunia stresului de a-i convinge că nu mai este așa de mult pentru că există acele luni de vară pe care ei le scapă din vizor, iar noi în septembrie deja ieșim cu promovarea festivalului. Există o derulare pe foarte multe luni când ea se poate comasa în doar câteva luni că se ne putem comasa mai bine și să nu pierdem timp, a spus Ioana Bogățan.

Succesul la public, în creștere de la an la an, este foarte mare, iar la spectacolele din acest an fiind deja vândute majoritatea biletelor. Directorul festivalului, Ioana Bogățan, a explicat că și la această ediție s-a luat în calcul și mai mult față de alte ediții preferințele publicului din Alba, care își dorește actori și piese de teatru cunoscute.

Teatrul de Papuşi ”Prichindel” va fi complet renovat

Este festivalul iubitorilor de teatru și de cultură din județul Alba și nu numai. Nu știam acum 12 ani că o să ajugem atât de departe, dar sunt convins că dacă 12 ediții au existat, vor urma multe, multe altele, pentru că locuitorii județului iubesc teatrul și pentru ei am făcut tot,” a declarat Ion Dumitrel președintele Consiliului Județean Alba.

Ediția de anul acesta va avea din nou ateliere de creație, anul acesta în număr de trei, unul cu marionete dedicat copiilor cu vârste de până în 12 ani și două pentru liceeni, unul de teatrologie și unul de scenografie.

Până în momentul acesta, am vândut în jur de 3.800 de bilete pentru spectacolele pentru tineri și adulți.Este o performanță că am vândut deja atâtea bilete, suntem printre puținele evenimente care vinde bilete și preconizăm să avem în jur de 2.500 de copii organizați din școli și grădinițe pe parcursul săptămânii în spectacolele dedicate lor,”   a spus Ioana Bogățan.

Pentru al doisprezecelea an la rând,  la Alba Iulia, octombrie  înseamnă teatru.  Festivalul Internațional de Teatru „Povești” aduce, în cealaltă capitală, teatrul în toate formele sale: spectacole, ateliere, dezbateri, conferințe, expoziții și carte de teatru. Vor fi șapte zile de evenimente teatrale, dedicate în mod declarat și exclusiv publicului larg.

Festivalul Internaţional de Teatru „Poveşti” Alba Iulia este organizat de către Teatrul de Păpuşi „Prichindel” Alba Iulia şi Consiliul Judeţean Alba. Este o marcă înregistrată a Consiliului Judeţean Alba, purtând cu mândrie numele „Poveşti”, un nume simplu și atrăgător ca eveniment, care place și, totodată, care exprimă însăși ideea de teatru. Prin denumire şi conţinut, festivalul acoperă atât așteptările copiilor, cărora le este dedicată fiecare dimineață de festival, cât și gusturile adulţilor, cu deschidere simultană către canonic şi neconvenţional.

Cei interesați își pot cumpăra deja bilete la spectacolele preferate din programul ediției 2017. Acestea au fost puse în vânzare, începând din 13 septembrie, la sediul Teatrului de Păpuşi „Prichindel” (de luni până vineri, între orele 09.00 – 17.00), la Casa de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia (de luni până vineri între orele 08.00 – 19.00), precum și în mediul online – pe www.biletmaster.ro.

Facebook

Urmăreşte-ne pe YouTube

Fapte şi Vorbe

Social

Ultimele comentarii

Sănătate

Locuri de muncă în Alba Iulia