Connect with us

Paşaport cultural

Film eveniment realizat în România. Invitați: Silviu Radu, scriitor; Jeanine Stavarache, actriță Teatrul Odeon; Ștefan Velniciuc, actor și profestor universitar

Published

on

”Este un mare șoc, filmul este un deliciu ”

”Cavalerii lui Dumnezeu” , un roman pe care Radu Silviu îl aduce la Alba Iulia cu bucurie. Scriitorul a ales o tematică istorică deoarece ”un popor care nu-și cunoaște istoria este dat uitării. Istoria trebuie transmisă din generație în generație și de aici a plecat ideea mea de a scrie cărți” a subliniat Silviu Radu.

Ștefan Velniciuc, profesor universitar și actor, este un apropiat al lui Silviu Radu. ”Lucrurile în viață se atrag, întâmplările nu sunt întâmplătoare. Ne-am cunoscut, am stat de vorbă, am aflat că este autorul trilogiei Codex Aureus, volume pe care le-am parcurs hemesit. Literatura pe care o cultivă Silviu Radu, intersectează planuri din realitatea imediată și contemporană cu planuri din istorie, faptul că există recurs la documente, a prezentat un grad de atracțiozitate și pentru mine.

Am făcut pasul următor, propunerea de a contribui și eu prin realizarea unui film documentar despre unul din marii actori pe care încă îi avem, este vorba despre Constantin Codrescu”.

Jeanine Stavarache, actriță a Teatrului Odeon București, a fost eleva maestrului Beligan. Radu Beligan avea în permanență o carte, s-a manifestat cultural, a fost un adevărat intelectual. Silviu Radu a colaborat cu generația tânără dar și cu mari maeștri ai teatrului românesc. ”Filmul este un mare șoc. Aduce o strângere de inimă. Caietul regizoral este făcut cu mult talent, ”talent cu carul”.

Dacă aţi fost martorii unui eveniment care ar putea deveni o ştire, puteţi lua legătura cu noi pe e-mail, pe WhatsApp, pe contul nostru de Facebook sau prin formularul online.

Facebook

Urmăreşte-ne pe YouTube

Fapte şi Vorbe

Social

Ultimele comentarii

Sănătate

Locuri de muncă în Alba Iulia