Connect with us
https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Actualitate

Filozoful Mihai Șora, la UAB

Published

on

Unul dintre cei mai importanți intelectuali ai României, la Alba Iulia

Unul dintre cei mai mari filozofi ai României și nu oricare, ci unul din „garda veche”, însemnând generația Emil Cioran, Constantin Noica, Mircea Vulcănescu, Nae Ionescu, Eugene Ionesco, vine în zilele de 25 și 26 noiembrie la Alba Iulia.

Mihai Șora, pentru că despre Domnia Sa este vorba, unul dintre cei mai importanți intelectuali ai României, onorează Cetatea Marii Uniri și va fi prezent în sala A9 a Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, deschis, ca întotdeauna, la dialoguri, la invitația „Cartierului Creativ Carolina”.

Mihai Șora este primul român care a publicat în Paris, la prestigioasa Editură Gallimard, fost Ministru al Educației imediat după Revoluția Română, creatorul clasicei serii BPT (Biblioteca pentru toți) și unul dintre puținii gânditori români care au dezvoltat un „sistem filozofic”.

Anul trecut, când împlinea 100 de ani, pe pagina sa de Facebook (Mihai ȘORA) scria: „Cu doi ani mai mare decât Ţara mea. La mulţi ani, Românie! Mi-e dor de copilăria noastră comună”. Anul acesta, Mihai Șora a împlinit, pe data de 7 noiembrie, fix 101 ani!
Vrem să ne bucurăm împreună cu el aici, la Alba Iulia, Cealaltă Capitală, în sensul cel mai adânc!

Evenimentul a avut loc sâmbătă după-amiaza, 25 noiembrie, începând cu orele 17:00, în Sala A9 a Universității „1 Decembrie” din Alba Iulia.

A avut loc si o proiecție de film legată de semnificațiile Centenarului, cu Mihai Șora drept protagonist, urmat de o discuție liberă.

Îi mulțumim, pe această cale, cu căldură, Doamnei Luiza Palanciuc-Șora, pentru toată atenția pe care ne-a acordat-o!
Acest eveniment a fost organizat de Cartierul Creativ Carolina, în parteneriat cu Universitatea „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia!

Filozoful Mihai Șora, în vârstă de 101 ani, la protest

Facebook

Urmăreşte-ne pe YouTube

Fapte şi Vorbe

Social

Ultimele comentarii

Sănătate