Connect with us

Actualitate

Firmele și PFA-urile vor primi bani ca să angajeze tineri în agricultură și în industria alimentară

Published

on

Angajatorii din agricultură, acvacultură și industria alimentară vor primi lunar bani de la stat dacă încadrează în muncă tineri în vârstă de cel mult 40 de ani, potrivit unui proiect de act normativ adoptat luni de Senat.

 

Măsura ar urma să facă parte dintr-un program de stimulare a angajării în cele trei sectoare, ce va fi desfășurat între anii 2018 și 2020.

Proiectul de lege privind aprobarea Programului pentru stimularea angajării tinerilor în sectoarele agricultură, acvacultură și industria alimentară a fost adoptat luni de Senat și, pentru a se aplica, mai trebuie să treacă și de Camera Deputaților, conform avocatnet.ro.

Detalii despre proiectul de lege puteti gasi AICI.

Stimularea companiilor pentru angajarea tinerilor de până la 40 de ani în agricultură, acvacultură și industria alimentară va fi făcută în perioada 2018-2020. Concret, statul va acorda lunar bani, timp de 12 luni, pentru firmele și persoanele fizice autorizate (PFA) care angajează minimum doi tineri pentru cel puțin un an. Încadrarea în muncă va trebui să fie pe perioadă nedeterminată, cu normă întreagă.

Astfel, companiile și PFA-urile care dovedesc angajarea a doi tineri de cel mult 40 de ani vor primi lunar, pentru fiecare persoană:

  • 1.000 de lei pentru tinerii cu studii superioare de specialitate în agricultură, acvacultură și/sau industria alimentară;
  • 750 de lei pentru tinerii cu studii medii de specialitate și cei care au urmat cursuri de formare profesională de scurtă durată în agricultură, acvacultură și/sau industria alimentară;
  • 500 de lei pentru tinerii fără studii.

Pe deasupra, tinerii de maximum 40 de ani angajați în cele trei sectoare amintite vor fi scutiți de plata impozitului pe veniturile salariale.

Pentru a putea primi bani în program pentru angajarea tinerilor, firmele și PFA-urile vor trebui să îndeplinească, în mod cumulativ, următoarele condiții:

  • să fie înregistrate conform legislației în vigoare;
  • să desfășoare activități în agricultură, acvacultură și/sau industria alimentară (dovada se va face cu documentul de înființare);
  • să nu fie executate silit, să nu fie în reorganizare judiciară, faliment, închidere operațională, dizolvare, lichidare sau administrare specială, să nu aibă activitatea suspendată;
  • să nu aibă datorii la stat;
  • să păstreze numărul locurilor de muncă existente la momentul accesării programului, precum și locurile de muncă create prin program.

Programul de stimulare a angajării tinerilor în agricultură, acvacultură și industria alimentară este unul dintre obiectivele Guvernului condus de Mihai Tudose.

Sursa:avocatnet.ro

Proporții similare de aport la PIB din partea sectorului de agricultură, pescuit și păduri și din partea sectorului de tehnologia informației (TIC)

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dacă aţi fost martorii unui eveniment care ar putea deveni o ştire, puteţi lua legătura cu noi pe e-mail, pe WhatsApp, pe contul nostru de Facebook sau prin formularul online.

Facebook

Urmăreşte-ne pe YouTube

Fapte şi Vorbe

Social

Ultimele comentarii

Sănătate

Locuri de muncă în Alba Iulia