Connect with us

Actualitate

Focar de hepatită in comuna Șona

Published

on

Două cazuri de hepatită virală de tip A au fost confirmate în baza analizelor de laborator, iar alte trei cazuri fiind suspecte, toate fiind înregistrate la copii cu vârste cuprinse între 5 și 14 ani

În urma controalelor făcute s-a stabilit că respectiva comunitate beneficiază de alimentare cu apă potabilă de la rețea, însă nu există rețea de canalizare, iar condițiile de igienă sunt necorespunzătoare. Potrivit DSP Alba toți cei cinci copii au fost internați în spital. Copiii nu frecventează școala, în acest sens posibilitatea extinderii este scăzută. Focarul a fost înregistrat într-o comunitate de romi din comuna Șona, județul Alba, fiind cauzat de condițiile de igienă necorespunzătoare, Direcția de Sănătate Publică Alba atrage atenția asupra importanței educației medicale în comunitate. Ancheta fiind în desfășurare.

Dacă aţi fost martorii unui eveniment care ar putea deveni o ştire, puteţi lua legătura cu noi pe e-mail, pe WhatsApp, pe contul nostru de Facebook sau prin formularul online.

Facebook

Urmăreşte-ne pe YouTube

Fapte şi Vorbe

Social

Ultimele comentarii

Sănătate

Locuri de muncă în Alba Iulia