Connect with us

Cultură

Frumoasa Cetate Câlnic

Published

on

Cetatea medievală cu ziduri circulare

Din secolul al 13-lea, frumoasa Cetate Câlnic se înalță spre soare ținând piept intemperiilor vremii și vremurilor. A fost ridicată de coloniștii germani, iar primul său rol a fost de reședință nobiliară. Documentele istorice spun că a fost înconjurată de ziduri puternice și apă.

După ce sătenii au devenit proprietarii fortificației, au ridicat turnuri de apărare, alte ziduri de împrejmuire și o capelă. Vizitatorii au parte de priveliști uimitoare, relaxare și cumul de energie pozitivă, dar și rămân cu noțiuni despre istoria și destinul oamenilor din zonă, amintiri pe care nu le vor uita niciodată.

Complexul medieval, casa parohială și Biserica Evanghelică sunt cuprinse în patrimoniul UNESCO. La Cetatea Câlnic se poate ajunge ușor, pornind din Alba Iulia spre Sibiu, pe autostradă sau pe DN1 și părăsindu-le pentru Drumul judeţean 106 F. Nu departe de această intersecție, ținând DJ 106 F, se zăresc turnurile cetății.

Dacă aţi fost martorii unui eveniment care ar putea deveni o ştire, puteţi lua legătura cu noi pe e-mail, pe WhatsApp, pe contul nostru de Facebook sau prin formularul online.

Facebook

Urmăreşte-ne pe YouTube

Fapte şi Vorbe

Social

Ultimele comentarii

Sănătate

Locuri de muncă în Alba Iulia