Connect with us

Actualitate

Fuga după melcii altora se lasă cu amendă

Published

on

Un bărbat din Alba Iulia a intrat ilegal în perimetrul unei instituţii publice să adune melci şi a dat peste jandarmii chemaţi de conducere.

A fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 500 lei. Este vorba de un tânăr din Alba Iulia care luni, 25 aprilie, la ora 14.00 a fost observat în incinta grădinii unei instituţii publice din zona Cetăţii Alba Carolina. Crezând iniţial că acesta a intrat cu intenţia de a sustrage bunuri materiale, conducerea unităţii a solicitat intervenţia forţelor de ordine, iar un echipaj de jandarmerie a intervenit de urgenţă şi l-a prins pe intrus. Identificat ca fiind Cristian N. ( 21 de ani ), acesta le-a relatat jandarmilor că motivul pentru care a pătruns ilegal în perimetrul semnalizat corespunzător nu a fost acela de a fura ci de aduna … melci. Conform propriilor spuse, dorea de mult să-i gătească prietenei o delicatesă culinară, iar când a trecut pe lângă gardul respectivei instituţii şi a văzut melcii i-a venit ideea să prepare o reţetă bazată pe aceştia.

Drept urmare a sărit gardul cu intenţia de a-i culege, dar a fost oprit de jandarmi înainte de a–şi pune în aplicare planul. I s-a explicat că fapta dânsului constituie contravenţie şi, în conformitate cu prevederile legale, pentru “ pătrunderea, cu încălcarea normelor legale de acces, în sediile ( … ) instituţiilor publice” a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 500 lei.

Pentru prevenirea apariţiei unor astfel de fapte reamintim că “pătrunderea, cu încălcarea normelor legale de acces, în sediile autorităţilor publice centrale şi locale, instituţiilor publice, instituţiilor de învăţământ şi spaţiilor aparţinând acestora, indiferent de destinaţia lor, regiilor autonome, societăţilor comerciale, partidelor sau altor formaţiuni politice, organizaţiilor guvernamentale şi neguvernamentale, ambasadelor şi reprezentantelor altor state ori ale organizaţiilor internaţionale de pe teritoriul României (…) ori refuzul de a le părăsi la cererea organelor de ordine” constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă cuprinsă între 500 şi 1500 de lei.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dacă aţi fost martorii unui eveniment care ar putea deveni o ştire, puteţi lua legătura cu noi pe e-mail, pe WhatsApp, pe contul nostru de Facebook sau prin formularul online.

Facebook

Urmăreşte-ne pe YouTube

Fapte şi Vorbe

Social

Ultimele comentarii

Sănătate

Locuri de muncă în Alba Iulia