Connect with us

Actualitate

Ce pot face zece tineri deținuți din Penitenciarului Aiud?

Published

on

case detinuti

Penitenciarul Aiud în colaborare cu Fundația Umanitară „Rescue” din Cluj-Napoca, au oferit deținuților tineri oportunitatea de a contribui prin munca proprie la sprijinirea unei familii cu nevoi sociale majore

Activitățile de voluntariat desfășurate în beneficiul unor persoane aflate în situații de marginalizare socială au, pe lângă scopul propriu-zis de ajutorare și pe acela de conștientizare a importanței solidarității sociale și a faptului că schimbarea spre bine necesită inițiativă și implicare directă a celor care pot și vor să acorde sprijin.

detinuti-aiud-voluntariat resque

În relaționarea cu deținuții s-au constatat, nu de puține ori, atitudini precum „să ni se facă”, „să ni se dea” care pot influența profund negativ procesul de reintegrare socială după executarea pedepsei. Proiectul prezentat a avut obiectivul de a oferi deținuților tineri oportunitatea de a contribui prin munca proprie la sprijinirea unei familii cu nevoi sociale majore.

Penitenciarul Aiud – Cum e sa fii deţinut intr-un penitenciar de maximă sigurantă!

Plecând de la premisele expuse anterior, Penitenciarul Aiud în colaborare cu Fundația Umanitară „Rescue” Cluj-Napoca au organizat sâmbătă, 7 iulie, o acțiune de voluntariat în localitatea Sânicoară, județul Cluj, la care au participat 10 tineri privați de libertate cu vârste între 18 și 21 de ani.

Sub coordonarea unor persoane specializate, tinerii deținuți au muncit la îmbunătățirea condițiilor de locuit ale unei familii nevoiașe: izolarea podului casei, montarea hornului exterior, amenajarea unei toalete, materialele și uneltele necesare fiind oferite de Fundația „Rescue”. Tinerii deținuți au făcut echipe de lucru cu voluntari de vârste similare ai Fundației, având astfel oportunitatea de a relaționa îndeaproape cu aceștia și de a înțelege câteva dintre reperele unei vieți departe de infracțiuni.

detinuti aiud

Implicarea în proiect a tinerilor a avut rolul de a stimula atitudini și valori pro-sociale ale acestora, precum: voluntariatul, munca în echipă, asumarea și realizarea unor sarcini, comunicarea, relaționarea, ca surse de întreţinere a relaţiei pozitive cu sine şi cu ceilalţi.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe WhatsApp

Publicitate TV

Facebook

Urmăreşte-ne pe YouTube

Actualitate

Social

Ultimele comentarii

Sănătate