Connect with us

Actualitate

Furt de arbori, complicitate la furt de arbori, fals în înscrisuri. Percheziții pe raza comunelor Albac și Horea la sediile a trei societăți comerciale

Published

on

Reprezentanții societății ar fi întocmit, în fals, documente de însoțire sau ar fi întocmit documente de însoțire pe care erau menționate cantități de material lemnos mai mici decât cele transportate

Polițiștii din Alba au reținut 3 persoane care sunt bănuite de tăiere fără drept de arbori, furt de arbori, complicitate la furt de arbori, fals în înscrisuri sub semnătură privată și fals intelectual. Polițiștii au identificat și indisponibilizat documente, suma de 9.000 de lei, 92,67 metri cubi de cherestea, 62,4 metri cubi de lemn rotund și un autocamion. Ancheta se desfășoară sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpeni.

Intrare GRATUITĂ pe Patinoarul artificial amplasat în Parcul Tineretului din Sebeș

La data de 21 decembrie 2020, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din Inspectoratul de Poliție Județean Alba au luat măsura reținerii, pentru o perioadă de 24 de ore, față de 3 persoane, cu vârste cuprinse între 36 și 51 de ani, care sunt bănuite de tăiere fără drept de arbori, furt de arbori, complicitate la furt de arbori, fals în înscrisuri sub semnătură privată, fals intelectual.

Din cercetări a rezultat bănuiala rezonabilă că în perioada martie – septembrie 2020, o societate comercială din județul Alba, prin reprezentantul legal, ar fi exploatat, fără drept și ar fi sustras arbori, din speciile molid și brad, din fondul forestier naţional.

Aiud: Care este suma care va fi alocată pentru tichetul social și de unde obțin cardul

Pentru a da o aparență de legalitate transporturilor de material lemnos efectuate, reprezentanții societății ar fi întocmit, în fals, documente de însoțire sau ar fi întocmit documente de însoțire pe care erau menționate cantități de material lemnos mai mici decât cele transportate.

Materialul lemnos, în formă brută sau prelucrat sub formă de cherestea, ar fi fost transportat și comercializat spre diverse societăți comerciale și persoane fizice, de cele mai multe ori fără fie însoțit de documente justificative.

Polițiștii au efectuat 23 de percheziții (toate în județul Alba, pe raza comunelor Albac și Horea), la sediile a trei societăți comerciale, la punctele de lucru ale acestora și la persoanele vizate de anchetă, de unde au ridicat documente contabile și înscrisuri legate de activitățile comerciale.

Pastorala de Crăciun a PF Cardinal Lucian

De asemenea, a fost indisponibilizată suma de 9.000 de lei, 92,67 metri cubi de cherestea, 62,4 metri cubi lemn rotund și un autocamion.

La trei dintre locațiile percheziționate au fost identificate cantități însemnate de material lemnos a cărei inventariere este în curs de desfășurare.

La sediul Inspectoratului de Poliție Județean Alba au fost conduse și audiate 13 persoane.

În cursul zilei de azi, 22 decembrie, cele 3 persoane reținute vor fi prezentate în fața magistraților din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpeni, pentru dispunerea măsurilor legale.

Cercetările sunt continuate sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpeni.

Dacă aţi fost martorii unui eveniment care ar putea deveni o ştire, puteţi lua legătura cu noi pe e-mail, pe WhatsApp, pe contul nostru de Facebook sau prin formularul online.

Facebook

Urmăreşte-ne pe YouTube

Fapte şi Vorbe

Social

Ultimele comentarii

Sănătate

Locuri de muncă în Alba Iulia