Connect with us

Actualitate

Prezentarea rezultatelor finale pe Strategia de Incluziune/GAL Alba

Published

on

Alba_Iulia

Prezentarea rezultatelor finale pe Strategia de Incluziune/GAL Alba

Strategia de Dezvoltare Locală Alba Iulia Incluzivă

Asociația: înființată în cadrul proiectului Alba Iulia – Comunitate locală responsabilă, în valoare de 222.555,40 lei, contract nr. POCU/85/5/1/105088 (proiect ce a fost implementat pe parcursul a 3 luni și 15 zile)

Adunarea Generală este formată din Sector public 19,05%, Organizații Non-profit 42,86%, Sector privat 14,29% și Persoane fizice din Zona Urbană Marginalizată 23,81%.

Rolul Asociației: responsabilă cu implementarea Strategiei, lansează apelurile de selecţie a propunerilor de proiecte pentru implementarea Strategiei conform listei indicative de intervenții aferente, constituie un Comitet de Selecţie cu rol de evaluare și selecţie pentru proiectele ce vor fi implementate în teritoriul SDL.

Apelurile se adresează actorilor locali sau altor beneficiari care propun proiecte care vor fi implementate în zona de acoperire a SDL (teritoriul SDL).

Depusă: 04.12.2017

Perioada de implementare a Strategiei: 2018-2023

Valoare Strategie: 8 000 000 euro din care 4.830.000 euro (69%) pentru proiecte finanțate prin POR, 2.170.000 euro (31%) pentru proiecte finanțate prin POCU, 1.000.000 euro din alte surse de finanțare

Zona de intervenție a Strategiei: Zona Urbană Marginalizată Lumea Nouă (ZUM), împreună cu zona urbană funcțională din jurul acesteia, respectiv cartierul Cetate, partea de nord a cartierului Carolina, zona de nord a cartierului Tolstoi și cartierele Ampoi I, II și III.

APIA: Peste 16mii de fermieri intră la plată mâine!

Teritoriul SDL are următoarele limite:

  • la nord: stația de transformare electrică, limita domeniu public (zona talcioc), limita posterioară teren Fabrica de covoare (Incov SA și Antel SRL) str. Grigore Antipa, str. Petre Ispirescu (pe zona de locuințe cu regim redus de înălțime), limita posterioară parcele blocuri 39, 41, 45 (de pe str. Arieșului), limită posterioară parcelă Pensiunea Ma, str. Arieșului, limite proprietate bază sportivă Ampoi 2

  • la est: malul râului Ampoi (de la baza sportivă Ampoi 2 până la grădinița nr. 14 inclusiv), limita zona blocuri cartier Ampoi 1, str. Tudor Vladimirescu (de la giratoriul Penny Market până la intersecția giratoriu cu str. Henry Coandă)

  • la sud: str. Henri Coandă (de la intersecția giratoriu cu str. Tudor Vladimirescu până la intersecția giratoriu cu str. Vasile Alecsandri), str. Vasile Alecsandri (de la intersecția giratoriu cu str. Henri Coandă până la intersecția cu str. Petru Maior) str. Petru Maior (de la intersecția cu str. Vasile Alecsandri până la intersecția cu str. Marcus Aurelius), str. Septimius Severus (de la intersecția cu Marcus Aurelius până la blocul TOP 2 inclusiv), limită proprietate privată Calea Moților nr. 84, Calea Moților (aliniament nr. poștale 67A, 67B, 67C), limite posterioare parcele individuale dintre străzile Timotei Cipariu și 9 Mai, str. Dr. Ioan Rațiu (de la nr poștal 16 până la str. Ion Agârbiceanu), str. Ion Agârbiceanu, B-dul Horea (de la intersecția cu str. Ion Agârbiceanu până la intersecția cu str. Cloșca), b-dul 1 Decembrie 1918 (de la intersecția cu str. Cloșca până la intersecția cu B-dul Transilvaniei), b-dul Transilvaniei (de la intersecția cu B-dul 1 Decembrie 1918 până la intersecția cu B-dul Revoluției)

  • la vest: B-dul Revoluției (de la intersecția cu B-dul Transilvaniei până la intersecția cu Calea Moților), Calea Moților (de la intersecția cu B-dul Revoluției până la intersecția cu str. Bayonne), str. Bayonne

Zona ZUM are următoarele limite (conform Atlasul ZUM din România):

  • la nord: limite de proprietate terenuri virane

  • la est: str. Heleșteului (nr. poștale 39, 37,35, 33, 31, 29, 27), str. Craivei (de la intersecția cu str. Heleșteului până la intersecția cu str. Muzicanților – numerele poștale impare de la nr. 85 la nr. 5), str. Muzicanților (nr. 16, 18), str. Vasile Alecsandri (de la intersecția cu str Muzicanților până la intersecția cu b-dul Republicii – nr. poștale 93D, 93C, 93B, 93A, 93, 91B, 91A, 91)

  • la sud: b-dul Republicii (de la intersecția cu str. Vasile Alecsandri până la intersecția cu str. Alcala de Henares)

  • la vest: str. Alcala de Henares

ASOCIAȚIA GRUPUL DE ACȚIUNE LOCALĂ ALBA IULIA INCLUZIVĂ,ALBA IULIA, str. Bucovinei, nr.6, jud.Alba

Intervenții POR

Intervenții POCU

– Creare/reabilitare/modernizare diferite spații publice urbane din teritoriul SDL

– Extinderea rețelei de transport public la nivelul ZUM prin înființarea de noi rute și amenajarea de stații de autobuz.

– Crearea de zone verzi: spații plantate integrate în amenajarile propuse și/sau pentru creșterea calității mediului urban

– Crearea de facilități pentru recreere (zone special amenajate pentru sport, locuri de joacă pentru copii)

– Modernizare piață Talcioc (spațiu public urban)

– Construire locuințe sociale

– Construire întreprinderi sociale de inserție

– Construire Centru Multifuncțional (sală de spectacole, sală de activități, sală pentru întâlniri comunitare)

– Construire Dispensar, After-school, Microcantină socială, Post de poliție – intervenție realizată pe cheltuială neeligibilă

– Organizare competiții sportive

– Înființare și funcționare întreprinderi sociale de inserție

– Acțiuni de volutariat ale membrilor comunității în soluționarea problemelor cu care se confruntă comunitatea

– Furnizare măsuri active/servicii integrate

– Stagii de ucenicie

– Servicii informare și consiliere

– Servicii de mentorat

– Servicii de formare profesională

– Organizare programe educaționale

– Operaționalizare Centru Multifuncțional

– Furnizare servicii sociale și medicale

– Campanii de informare și educare

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dacă aţi fost martorii unui eveniment care ar putea deveni o ştire, puteţi lua legătura cu noi pe e-mail, pe WhatsApp, pe contul nostru de Facebook sau prin formularul online.

Facebook

Urmăreşte-ne pe YouTube

Fapte şi Vorbe

Social

Ultimele comentarii

Sănătate

Locuri de muncă în Alba Iulia