Connect with us

Turism

Garda Apulum a împlinit 7 ani

Published

on

Centurioni și legionari mărșăluiesc prin Alba Iulia

Garda Apulum promovează patrimoniul antic al județului Alba, introducând publicul în atmosfera celor mai importante luptele dintre daci și romani, folosind limbajul antic și o vestimentație cât mai apropiată de acele vremuri. Proiectul a împlinit 7 ani și se bucură de tot mai multă popularitate și apreciere din partea publicului.

Garda Apulum a devenit un simbol al orașului Alba Iulia, cu reprezentații și spectacole în foarte multe festivaluri istorice din țară. Sute de spectatori urmăresc evenimentele organizate de membrii gărzii din luna aprilie și până în luna octombrie. Scena luptelor este amplasată pe platoul din fața Catedralei Romano-catolice ”Sf. Mihail” din Alba Iulia.

Garda romană de la Apulum este o trupa de re-enactment și are ca scop punerea în valoare și protejarea patrimoniu roman de la Alba Iulia dar și participarea în evenimente internaționale pentru a promova turismul albaiulian.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dacă aţi fost martorii unui eveniment care ar putea deveni o ştire, puteţi lua legătura cu noi pe e-mail, pe WhatsApp, pe contul nostru de Facebook sau prin formularul online.

Facebook

Urmăreşte-ne pe YouTube

Fapte şi Vorbe

Social

Ultimele comentarii

Sănătate

Locuri de muncă în Alba Iulia