Connect with us

Actualitate

Garda Națională reînființată

Published

on

Acum 98 de ani, Garda Națională, care se mai numea ”Legiunea română de la Alba Iulia”, a contribuit decisiv la buna organizare a evenimentelor din Ziua Unirii

Excelenta organizare a Gărzii Naționale a constituit, de altfel, și unul dintre argumentele pentru care Alba Iulia a fost aleasă în noiembrie 1918 ca loc pentru Marea Adunare Națională, ce avea să hotărască unirea Transilvaniei cu România, transmit reprezentanții muzeului albaiulian. 

alba iulia garda nationala

Garda Națională de la Alba Iulia, proaspăt reînființată, este formată dintr-un detașament de 10 militari și a fost prezentată miercuri la Sala Unirii, locul unde s-a semnat actul de Unire în 1918. După conferință, Garda Națională a realizat o demonstrație, arătând participanților cât de bine este organizată. Echipa care a lucrat la acest proiect este formată din angajați ai Muzeului Național al Unirii.

Iohannis NU l-a vrut pe CIOLOȘ, dar a fost OBLIGAT de FACTORUL EXTERN

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dacă aţi fost martorii unui eveniment care ar putea deveni o ştire, puteţi lua legătura cu noi pe e-mail, pe WhatsApp, pe contul nostru de Facebook sau prin formularul online.

Facebook

Urmăreşte-ne pe YouTube

Fapte şi Vorbe

Social

Ultimele comentarii

Sănătate

Locuri de muncă în Alba Iulia