Connect with us

Actualitate

„HOȚII ÎȚI INVADEAZĂ INTIMITATEA”

Published

on

Asigurați-vă că ați încuiat ușa, chiar și când sunteți în casă…

Campania Poliției Române intitulată „Hoții îți invadează intimitatea” are ca principal obiectiv promovarea măsurilor de protejare a locuinței. Aceasta se desfășoară, până la sfârșitul lunii februarie 2020, în parteneriat cu societatea Feroneria Prod.

În perioada decembrie 2019 – februarie 2020, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Alba desfășoară activități în cadrul campaniei naționale ‘Hoții îți invadează intimitatea’, care are ca scop conştientizarea cu privire la rolul şi importanţa măsurilor preventive în protejarea bunurilor din locuinţe.

Abordarea acestui tip de criminalitate reprezintă o constantă a intervenţiilor preventive întreprinse de poliţiștii din județul Alba, în cadrul fiecărui demers promovându-se informaţiile destinate reducerii gradului de vulnerabilitate.

Conceptul creativ al iniţiativei din acest an constă în folosirea, prin intermediul unor ochelari, a unei tehnologii de actualitate, care expune beneficiarii la o experiență cât mai reală, astfel încât utilizatorul poate să asiste la o secvență de furt dintr-o locuință.

Astfel, cetăţenii se pot transpune în martori la un furt din locuinţă, având ocazia să înţeleagă modul de acţiune al infractorilor. Aceste interacţiuni sunt completate de discuţii cu poliţiştii specializaţi în prevenirea criminalităţii, care transmit recomandări adecvate pentru contracararea activităţii hoţilor.  

   În egală măsură, polițiștii promovează importanța utilizării unor mijloace moderne de supraveghere a locuințelor și spațiilor comune precum și beneficiul instalării unor sisteme electronice de alarmare. Tema este abordată inclusiv cu reprezentanții asociațiilor de proprietari, care sunt încurajați să facă investiții utile siguranței întregii comunități pe care o reprezintă.

Câteva dintre recomandările transmise de polițiști:

– Asigurați-vă că ați încuiat ușa, chiar și când sunteți în casă;

– Montați o încuietoare de calitate;

– Montați un sistem de alarmă;

– Nu transmiteți informații personale pe rețelele de socializare;

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dacă aţi fost martorii unui eveniment care ar putea deveni o ştire, puteţi lua legătura cu noi pe e-mail, pe WhatsApp, pe contul nostru de Facebook sau prin formularul online.

Facebook

Urmăreşte-ne pe YouTube

Fapte şi Vorbe

Social

Ultimele comentarii

Sănătate

Locuri de muncă în Alba Iulia