Connect with us

Actualitate

Închisoare pentru cei care maltratează animale

Published

on

Comisia pentru agricultură din Senat a întocmit, miercuri, un raport favorabil propunerii legislative pentru modificarea Legii privind protecţia animalelor, unul dintre amendamentele adoptate stipulând că faptele de violenţă faţă de animale constituie infracţiuni şi se pedepsesc cu închisoare de la şase luni la doi ani

Actul normativ a primit un aviz de respingere în Comisia pentru mediu şi un aviz favorabil cu amendamente în Comisia juridică a Senatului.

Faptul că societatea se confruntă, din ce în ce mai des, cu cazuri de cruzime asupra animalelor, face imperios necesară mărirea pedepselor pentru cei ce săvârşesc astfel de acte de violenţă asupra animalelor. (…) Cruzimea faţă de animale este inacceptabilă şi trebuie sancţionată corespunzător prin lege. Problemele de zi cu zi ne-au determinat să privim cu mai puţină atenţie către modul în care sunt tratate animalele, chiar dacă tratamentul acordat lor reprezintă un indiciu al gradului de civilizaţie a unei societăţi”, explică senatorul. (Sursa: dcnews.ro)

Propunerea de lege are un caracter organic, iar Senatul este sesizat în calitate de primă Cameră legislativă.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dacă aţi fost martorii unui eveniment care ar putea deveni o ştire, puteţi lua legătura cu noi pe e-mail, pe WhatsApp, pe contul nostru de Facebook sau prin formularul online.

Facebook

Urmăreşte-ne pe YouTube

Fapte şi Vorbe

Social

Ultimele comentarii

Sănătate

Locuri de muncă în Alba Iulia