Connect with us

Actualitate

Întabluări alandala pe Fonduri Europene în Comuna Horea

Published

on

Cetăţenii acuză întabulări greşite, întabulări ai aceluiaşi teren pe mai mulţi proprietari

Cateva comune din judetul Alba au beneficiat de Programul CESAR, proiect derulat cu sprijin financiar acordat de Uniunea Europeană.

Proiectul CESAR care prevede cadastrarea gratuită a proprietăţilor pentru care, cei mai mulţi români, mai ales cei de la sate, nu au titluri de proprietate.

Cetatenii comunei Horea au beneficiat de acest proiect, prin care s-au finalizate lucrarile de cadastru sistematic, inclusiv inmânarea extrselor de carte funciara cetaţenilor.


O parte dintre aceştia, dupa ce au primt extrsele de carte funciara, au avut nemulţumiri privitoare la identificarea imobilelor şi la geometria cestor imobile.
Unul din “beneficiarii” programului CESAR este şi preotul comunei Horea, caruia i  s-au “luat” 1000 de mp din teren.

Marea problemă e că pe acelaşi teren s-au intăbulat mai mulţi cetăţeni.

Avocatul Sima Petru a fost contactat de catre mai multi proprietari din comuna Horea, acuzand ca au fost intabulate mai multe perosoane pe terenurile acestora, fară ca aceştia să ştie.
Cornel Paunescu, directorul societăţii comerciale prestatoare, declară că in momentul de e faţă societatea pe care o reprezintă nu mai are nicio relaţie contractuală cu Oficiul de Cadastru şi cu Agenţia Nationala de Cadastru dar işi doreşte ca problemele cetaţenilor să fie rezolvate in mod amiabil.

Dilema: Terenuri date in conformitate care nu le aparţin proprietarilor.
Proiectul privind Completarea sprijinului financiar acordat de Uniunea Europeană pentru restructurarea agriculturii – CESAR s-a derulat în baza unui acord de împrumut între România și Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare.

Primarul comunei Horea s-a abţinut să ofere informaţii.

Măsuri pentru susținerea fermierilor români și stoparea înstrăinării terenurilor

1 Comment

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dacă aţi fost martorii unui eveniment care ar putea deveni o ştire, puteţi lua legătura cu noi pe e-mail, pe WhatsApp, pe contul nostru de Facebook sau prin formularul online.

Facebook

Urmăreşte-ne pe YouTube

Fapte şi Vorbe

Social

Ultimele comentarii

Sănătate

Locuri de muncă în Alba Iulia