Connect with us

Actualitate

Kronospan Sebeş vrea sa isi mareasca capacitatea de productie a formaldehidei !

Published

on

Kronospan Sebeş, cel mai mare producător de plăci pe bază de lemn din România are în vedere mărirea capacităţii de producţie a formaldehidei de la 40.000 la 60.000 de tone pe an, pe platforma de la Sebeş.

 

Pentru obținerea autorizației de mediu a unei noi instalații s-a organizat o dezbatere publică, la care au participat aproximativ 100 de persoane. Unii localnici acuză că activitatea companiei poluează zona.

La dezbatere au participat localnici şi reprezentanţi ai ONG-urilor, care au acuzat că producerea formaldehidei este cancerigenă. De asemenea a fost prezent și primarul municipiului Sebeș Dorin Nistor, care a cerut informații despre activitatea viitoarei platforme.

Incendiu puternic la Kronospan Sebeş !

Kronospan Sebeș solicită emiterea unei noi autorizații de mediu, valabilă pentru următorii 10 ani

Protest online împotriva Kronoșpan

Real risc – Dezbatere publica KRONOSPAN Sebes – Autorizație Integrată de Mediu pentru ÎNCĂ 10

Real risc – Formaldehida este cancerigena

Director General Kronospan Sebes: Oana Bodea in DIRECT la Alba Carolina TV

Orașul meu povestit: SEBES – Poluarea aerului = cancer

Divizia chimică a Kronospan, Kronochem, a depus în ianuarie 2015 documentaţia de solicitare a autorizaţiei integrate de mediu pentru o instalaţie de producere a formaldehidei cu o capacitate de 60.000 de tone pe an. Din această cauză, în anul respectiv, s-au organizat la Sebeş proteste la care au participat mii de persoane.

Dacă aţi fost martorii unui eveniment care ar putea deveni o ştire, puteţi lua legătura cu noi pe e-mail, pe WhatsApp, pe contul nostru de Facebook sau prin formularul online.

Facebook

Urmăreşte-ne pe YouTube

Fapte şi Vorbe

Social

Ultimele comentarii

Sănătate

Locuri de muncă în Alba Iulia