Connect with us

Actualitate

La mulți ani, Armatei Române!

Published

on

Recunoștință tuturor veteranilor de război şi bravilor ostaşi ai Armatei Române

În ziua de 25 octombrie 1944 Armata României a eliberat ultima brazdă de pământ românesc, în urma bătăliei de la Carei, sub comanda Generalului Gheorghe Avramescu,,

ziua armatei alba iulia oficialitati

Peste veacuri veți fi slăviți, voi, ofițeri și ostași care ați eliberat Ardealul” spunea, atunci, Generalul Avramescu, și nu a fost nevoie de veacuri, fiindcă în 1959, prin decretul nr.381, ziua de 25 octombrie a fost declarată ziua Armatei Române.

Amendă de 20.000 lei, pentru 1 persoană depistată în lucru fără forme legale de angajare

Armata a fost şi este, în continuare, instituția în care românii au cea mai mare încredere. O încredere câștigată cu jertfe, cu sânge, cu sacrificiul suprem a peste 60.000 de soldați care și-au dat viața pentru ca Transilvania de Nord să fie eliberată de sub ocupația hortistă.

armata romana alba iulia

Astăzi aduc din suflet un pios omagiu celor care au murit pentru țară, pentru ca noi, acum, să trăim într-o țară liberă. Transmit cele mai sincere gânduri de recunoștință tuturor veteranilor de război şi bravilor ostaşi ai Armatei Române, rezerviști sau care şi astăzi stau sub arme pentru libertatea noastră, a tuturor!

La mulți ani, Armatei Române!

Gabriel Pleșa – primar Alba Iulia

Dacă aţi fost martorii unui eveniment care ar putea deveni o ştire, puteţi lua legătura cu noi pe e-mail, pe WhatsApp, pe contul nostru de Facebook sau prin formularul online.

Facebook

Urmăreşte-ne pe YouTube

Fapte şi Vorbe

Social

Ultimele comentarii

Sănătate

Locuri de muncă în Alba Iulia