Connect with us

Actualitate

LA STRASBOURG SE ÎNVAȚĂ LIMBA ROMÂNĂ

Published

on

La biserica ortodoxă din Strasbourg mulţi români isi aduc copiii, majoritatea născuţi în Franţa, copii ce învaţă aici nu numai despre religie, ci şi despre literatura, istoria sau geografia României.

Cu toate ca unii unii copiii sunt proveniţi din familii mixte si au doar câţiva anişori, spun că iubesc mai mult limba româna deoarece este limba.
Stabilit la Strasbourg de peste 30 de ani, preotul Vasile Iorgulescu poate fi numit catalizatorul comunităţii de români.

Părintele Iorgulescu spune că la slujbă vin şi francezi, fiind multe cupluri mixte. “Unii chiar au devenit ortodocşi, deşi nu este obiectivul nostru de a face prozelitism”.

vasile iorgulescu strasbourg preot

Numai anul trecut, preotul a oficiat în jur de 80 de botezuri,”mai multe botezuri decât în ţară şi ăsta este un lucru care ne îngrijorează”,a spus preotul Iorgulescu.
Aici copiii citesc poezii de Eminescu, urmând ca după slujba de duminică să recite în faţa părinţilor poeziile poetului naţional.

MICA UNIRE SĂRBĂTORITĂ LA AIUD

iozefina iorgulescu preoteasa strasbourg

copii-strasbourg

Dacă aţi fost martorii unui eveniment care ar putea deveni o ştire, puteţi lua legătura cu noi pe e-mail, pe WhatsApp, pe contul nostru de Facebook sau prin formularul online.

Facebook

Urmăreşte-ne pe YouTube

Fapte şi Vorbe

Social

Ultimele comentarii

Sănătate

Locuri de muncă în Alba Iulia