Connect with us

Social

Lacul de smarald

Published

on

Ajungi într-un colț de rai

Lacul Iezerul Ighel, perlă a Munților Trascău, este o minunăție a județului Alba. Rezervația naturală Iezerul Ighel este o arie protejată de interes naţional, aflată în partea de sud a Munţilor Trascăului. Are o lungime de 450 m și o lățime de aproximativ 200 m și o suprafață de peste 5 hectare.

Vezi si Șindrila din Apuseni

Povestea lacului este una foarte interesantă, lacul s-a format pe urma unei alunecări de teren din care a rezultat un baraj natural. Este cea mai mare dezvoltare pe calcare din România și face parte din platoul calcaros Ciumerna. Este Poarta de intrare a Apusenilor. În zona carstică lacurile sunt aproape inexistente.

Lacul are un efect terapeutic, este înconjurat de pădure, iar aceasta schimbă nuanța apei în funcţie de anotimp. În apropierea lacului se găsește și Floarea de colț (Leontopodinum alpinum), întâlnită în special pe versanții însoriți și pe stâncile golașe. Drumul este reparat, iar peisajul este superb.

Dacă aţi fost martorii unui eveniment care ar putea deveni o ştire, puteţi lua legătura cu noi pe e-mail, pe WhatsApp, pe contul nostru de Facebook sau prin formularul online.

Facebook

Urmăreşte-ne pe YouTube

Fapte şi Vorbe

Social

Ultimele comentarii

Sănătate

Locuri de muncă în Alba Iulia