Connect with us

Social

Lacul de smarald

Published

on

Ajungi într-un colț de rai

Lacul Iezerul Ighel, perlă a Munților Trascău, este o minunăție a județului Alba. Rezervația naturală Iezerul Ighel este o arie protejată de interes naţional, aflată în partea de sud a Munţilor Trascăului. Are o lungime de 450 m și o lățime de aproximativ 200 m și o suprafață de peste 5 hectare.

Vezi si Șindrila din Apuseni

Povestea lacului este una foarte interesantă, lacul s-a format pe urma unei alunecări de teren din care a rezultat un baraj natural. Este cea mai mare dezvoltare pe calcare din România și face parte din platoul calcaros Ciumerna. Este Poarta de intrare a Apusenilor. În zona carstică lacurile sunt aproape inexistente.

Lacul are un efect terapeutic, este înconjurat de pădure, iar aceasta schimbă nuanța apei în funcţie de anotimp. În apropierea lacului se găsește și Floarea de colț (Leontopodinum alpinum), întâlnită în special pe versanții însoriți și pe stâncile golașe. Drumul este reparat, iar peisajul este superb.

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Social

Accident mortal lângă trecerea de pietoni

Published

on

Atenție cum traversați

Un bărbat de aproximativ 50 de ani a murit, miercuri seara, după ce a fost lovit de o maşină, în timp ce s-a angajat în traversarea unei străzi din cartierul Centru. Bărbatul a fost surprins și accidentat de un autoturism condus de o femeie. Victima a suferit un traumatism în zona capului și mai multe leziuni incompatibile cu viața.

Atenție cum traversați strada, nu vă grăbiți, asigurați-vă. Pe întuneric, agilitatea șoferului scade considerabil, iar reflexia din parbriz poate face practic invizibil un pieton îmbrăcat complet în negru. Șoseaua umedă îngreunează vizibilitatea, iar cu cât viteza de deplasare a unui autoturism este mai mare, distanța până la oprirea mașinii este mai mare.

Poliţiştii recomandă pietonilor să fie atenţi la trafic, chiar şi atunci când traversează pe trecerea de pietoni, să se asigure că şoferul a observat intenţia de a traversa şi că va putea opri în condiţii de siguranţă. Pietonii nu trebuie să îşi obtureze câmpul vizual cu gluga hainei sau cu umbrela și nici să se lase distraşi de folosirea telefonului mobil. Conducătorii auto sunt sfătuiţi să conducă defensiv, să preîntâmpine orice eveniment neplăcut, inclusiv posibilitatea ca în apropierea trecerilor pentru pietoni, trecători să traverseze fără a acorda atenție traficului.

Continue Reading

Social

”O prostie! Bani aruncați pe o lucrare ce nu se poate folosi!”

Published

on

Podul Unirii… funcțional doar vara!!!

”Se poate folosi doar pe timp de vară, este o prostie. Am văzut oameni care au fost la un pas să cadă. Au fost băgați bani într-o lucrare ce nu se poate folosi”, a spus un albaiulian.

Podul Unirii se închide în nopțile și zilele geroase pentru a nu pune în pericol sănătatea cetățenilor care îl traversează. Această punte modernă, a fost inaugurată anul trecut, cu ocazia Centenarului și este un pericol constant, când temperaturile coboară sub zero grade.

Îngheţul și bruma transformă podul într-un adevărat patinoar, unde pietonii pășesc pe riscul lor. Autorităţile locale au considerat cu nu merită să riște și restricționează accesul în dimineţi şi nopți geroase. Cetățenii care au avut curajul să-l traverseze și nu s-au supus mesajului indicat pe banda de avertisment, au avut emoții mari până au reușit să traverseze.

Continue Reading

Social

Haine groase, donate nevoiașilor din Alba Iulia

Published

on

Un gest frumos pentru cei cu viață grea

Din dorința de a face bine, mai ales în prag de sărbători, patronii unui magazin din Alba Iulia au decis să ofere o haină călduroasă celor care au nevoie de una.

Albaiulienii felicită gestul administratorilor, apreciind faptul că în municipiul nostru sunt oameni cu venituri mici, care nu au cu ce să se îmbrace pe timpul iernii. Patronii magazinului second-hand din Alba Iulia, care au decis să doneze gratuit o parte din hainele de iarnă, au făcut acest gest pentru a oferi căldura unei familii iubitoare.

“Moşu’ vine cu o haină dacă ai nevoie, ia una gratis. Sărbători Fericite!” a fost mesajul emoționant afișat la intrarea în magazin, pe standul cu hainele pregătite spre a fi donate și care a atras atenția curioșilor cât și a nevoiașilor.

Au fost mulți albaiulieni care s-au oprit și au admirat hainele. Reprezentanţii magazinului au promis și alte surprize, în special pentru copii.

Continue Reading
Advertisement
dec 15, 2019 - Du
Alba Iulia, RO
3°C
cer fragmentat
cer fragmentat
5 m/s, N
80%
757.56 mmHg
dum12/15 lun12/16 mar12/17 mie12/18 joi12/19
cer senin
6/4°C
cer senin
8/5°C
nori împrăștiați
8/5°C
cer senin
8/4°C
cer acoperit de nori
6/5°C

Next Level

Facebook

Urmăreşte-ne pe YouTube

Ultimele comentarii

Polls

Sunteți de acord cu repornirea mineritului în Munții Apuseni?

View Results

Loading ... Loading ...

Fapte şi Vorbe

Advertisement

Cele mai accesate