Connect with us

Actualitate

Locuințele la raport

Published

on

Casele şi apartamentele din România se remarcă, potrivit studiului privind produsul de economisire – creditare pentru locuințe, prin lipsă de confort, pentru că 46,5% sunt cu una sau două camere şi suprapopulate, 57% fiind în mediul urban, scrie mediafax.ro

În mediul rural nu lipsește spațiul, dar lipsesc condițiile.

8,5 % din locuinţele din mediul urban şi 34% din mediul rural nu au grup sanitar, din total, 32% din case nu au băi sau duşuri cu apă curentă. 16% din locuinţele din România sunt deteriorate, au igrasie, lumină insuficientă, iar factorii de mediu, zgomot, poluare, promiscuitate se manifestă la 3- 19% din ele”, arată Asociaţia Băncilor pentru Domeniul Locativ din România (ABDLR). (SURSA: MEDIAFAX.RO)

Conform unui sondaj IRSOP, 68% din populaţia din România intenţionează, în următorii cinci ani, să realizeze proiecte de îmbunătăţire locativă. 580.000 familii şi-au propus renovarea locuinţei, cumpărarea uneia noi, achiziţionarea unei case la ţară, izolarea termică a locuinţei, reparaţia instalaţiei electrice şi sanitarem, montarea unei centrale termice, repararea acoperişurilor.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Urmăreşte-ne pe YouTube

Fapte şi Vorbe

Social

Ultimele comentarii

Sănătate

Locuri de muncă în Alba Iulia