Connect with us

Actualitate

Maine vor afla tinerii din Blaj arestați pentru proxenetism şi spălare de bani dacă vor fi eliberați

Published

on

Curtea de Apel Alba Iulia judecă contestațiile formulate de Ioan Sorin Cristian Boitor, Valentin Dan Sarlea, Laszlo Daniel Szabo, Sabau Vasile Florin Ungurean și Marius Vasile Borcea împotriva deciziei Tribunalului Alba din 5 martie, privind arestarea prevenivă pentru 30 de zile în cazul celor șase tineri din Blaj acuzaţi de săvârşirea infracţiunilor de constituire a  unui grup infracţional organizat, proxenetism şi spălare de bani.

“Contestaţiile formulate de cei 6 inculpaţi împotriva încheierii penale din 05 martie 2016 dispusă de Tribunalul Alba în dosarul 797/107/2016 se vor judeca la Curtea de Apel Alba Iulia miercuri, 09 martie 2016, începând cu ora 12. Prin încheierea contestată din 05 martie 2016 Tribunalul Alba a admis propunerea formulată de Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Alba Iulia de arestare preventivă pentru 30 de zile a celor 6 inculpaţi, acuzaţi de săvârşirea infracţiunilor de constituire a  unui grup infracţional organizat, proxenetism şi spălare de bani”, informează Curtea de Apel Alba Iulia.

Unul dinbtre cei sase, Constantin Daniel Boitor, a primit mandat de arestare în lipsă, polițiștii fiind pe urmele sale.

Reamintim că la data de 4 martie a.c., BCCO Alba-Iulia și DIICOT – ST Alba Iulia au efectuat 21 de percheziţii domiciliare, la persoane bănuite de constituirea unui grup infracţional organizat, specializat pe trafic de persoane, proxenetism internaţional şi spălare de bani.

Din cercetări a reieşit că, începând cu anul 2001, membrii grupării infracţionale ar fi racolat tinere, cu o situaţie materială precară, pe care le-ar fi obligat să practice prostituția în ţări precum Italia, Germania, Austria şi Belgia. În timp, activitatea infracțională a grupării s-a mutat, în principal în Germania, zona Augsburg.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie. (TB)

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Urmăreşte-ne pe YouTube

Fapte şi Vorbe

Social

Ultimele comentarii

Sănătate

Locuri de muncă în Alba Iulia