Connect with us

Actualitate

Majoritatea școlilor se vor redeschide din 8 februarie

Published

on

incepe scoala

Odată cu începerea semestrului al doilea, se redeschid școlile iar măsura va fi luată în funcție de scenariul în care se află fiecare localitate

Președintele Klaus Iohannis a precizat că decizia va intra în vigoare dacă pandemia evoluează aproximativ la fel ca în ultimele săptămâni. Decizia finală va fi luată în 2 februarie, într-o nouă ședință a președintelui cu premierul Florin Cîțu și cu ceilalți miniștrii și reprezentanți ai Departamentului pentru Situații de Urgență.

Județul Alba, în TOPUL ȘOMERILOR înregistraţi

Școlile vor urma să funcționeze fizic după cele trei scenarii din această toamnă, în funcție de incidența cazurilor în ultimele 14 zile la o mie de locuitori, respectiv „verde” (între 0 și 1,5), „galben” (între 1,5 și 3) și „roșu” (peste 3).

  • În scenariul verde, toate școlile se redeschid fizic.
  • În scenariul galben, vor merge fizic la ore copiii de grădiniță, cei din ciclul primar și cei din anii terminali.
  • În scenariul roșu, merg la ore copiii de grădiniță și cei din ciclul primar.

Dacă într-o localitate rata de infectare trece de 6, se intră în carantină și învățământul se desfășoară online, a precizat Klaus Iohannis.

scoala pandemie incepe

În localitățile care se încadrează în scenariul galben, adică sunt ceva mai multe cazuri de infectare, lucrurile se schimbă în sensul că merg în continuare la școală, mai exact la grădiniță și la școală, copiii de grădiniță, copiii din ciclul primar, clasele I-IV, și copiii din clasele terminale – VIII, XII.

Scrisoarea care-l ”incriminează” pe Dîrzu, trimisă la membrii PSD. Analfabetism VS manipulare

În cazul în care localitatea intră în scenariul roșu, continuă pentru un timp să meargă la școală și la grădiniță copiii de grădiniță și de ciclu primar, dar ceilalți nu mai merg la școală.Deci, repet: scenariul verde – toți merg la școală, a declarat Kalus Iohannis.

Scenariul galben – grădinițele, clasele I-IV, VIII și XII merg la școală, celelalte clase stau în on-line.

Scenariul roșu, când se depășește numărul de 3, la început rămân acasă copiii din clasele V-VIII și liceele, dar continuă să meargă grădinițele și clasele primare.
Atunci când se ajunge cu rata de infectare peste 6, localitatea se carantinează și toată lumea stă acasă, școlile se închid, se merge în on-line.

Universitățile – având în vedere că fiecare universitate are specificul ei, decizia va fi luată la nivelul fiecărei universități, având în vedere autonomia universitară, însă, evident, dumnealor sunt liberi să se alinieze la scenariul după care funcționează și preuniversitarul.

Vom vedea cum mai exact în 2 februarie, când se va lua decizia finală de începere a școlilor.

Dacă aţi fost martorii unui eveniment care ar putea deveni o ştire, puteţi lua legătura cu noi pe e-mail, pe WhatsApp, pe contul nostru de Facebook sau prin formularul online.

Facebook

Urmăreşte-ne pe YouTube

Fapte şi Vorbe

Social

Ultimele comentarii

Sănătate

Locuri de muncă în Alba Iulia