Connect with us
https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

Actualitate

MANCARE NESANATOASA LA CHIOSCURILE SCOLARE

Published

on

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Alba a efectuat, în această lună o serie de controale în instituțiile de învățământ, la chioșcurile școlare, pentru a verifica dacă acestea comercializează produse alimentare nerecomandate elevilor.

Au fost verificate un număr de 22 chioșcuri alimentare din care 19 cu desfacere și trei cu preparare.
Din unitățile controlate a respectat legislația sanitară o singură unitate alimentară, restul de 21 unități având deficiențe privind comercializarea produselor alimentare și puneau în vânzare produse alimentare nerecomandate școlarilor.

Astfel, în urma controalelor au fost sancționați pentru neconformitățile constatate conform Ordonanței de Guvern numărul 2 din 12.07.2001 un număr de 21 agenți economici și au fost retrase de la comercializare o cantitate de 182,8 de kilograme de alimente și 170,2 de litri de băuturi răcoritoare care figurează în lista alimentelor nerecomandate și interzise. Pentru trei agenți economici care preparau  alimente s-a suspendat activitatea de comercializare până la remedierea deficiențelor. Pentru o unitate de comercializare alimente s-a reziliat contractual de închiriere.

DSP Alba a dispus ca pe viitor conducerile școlare să efectueze împreună cu cadrele medicale din cabinetele școlare controale periodice, pentru verificarea respectării legislației sanitare la comercializarea alimentelor în perimetrul școlar, conform contractului de închiriere dintre agentul economic și instituția școlară. În momentul în care se sesizează nereguli va fi informată  Direcția de Sănătate Publică Alba care va consemna neregulile și se vor lua măsurile ce se impun după caz.
Controalele au fost efectuate de către o comisie mixtă, din care a făcut parte și DSP Alba, în urma ordinului Prefectului județului Alba, Dănuț Emil Hălălai

Facebook

Urmăreşte-ne pe YouTube

Fapte şi Vorbe

Social

Ultimele comentarii

Sănătate