Connect with us

Actualitate

MARŞUL CĂRŢILOR: Carţile iţi deschid si lărgesc mintea şi te fac mai puternic!

Published

on

 MARSUL CARTILOR LA AIUD, 1000 de elevi şi cadre didactice în costumații tematice și cu pancarte personalizate, promovează cartea şi implicit lectura.

Marşul a fost format din 2 echipaje, unul care a pornit de la Școala Gimnazială ”Axente Sever” și altul de la Școala Gimnazială ”Ovidiu Hulea”.

Pentru a III-a editie, locul de întâlnire a fost în centrul Aiudului, în părculețul din fața fostului cinematograf Progresu.

Știm concret că cititul este o modalitate excelentă de a acumula inteligență, de a acumula vocabular mai bun și de a obține informații care ne vor face mai încrezători în propriile forțe .
Totuși, nu prea poți obliga pe nimeni să citească dacă nu îi place.

În spatele dezinteresului față de citit de obicei se ascunde multă condiționare negativă.
Cititul a devenit o activitate destul de rar întâlnită în rândul copiilor şi al tinerilor ultimei generaţii.

Mulţi renunţă cu uşurinţă la cărţi în favoarea internetului, a filmelor sau a jocurilor pe calculator.
A citi însă este un lucru fundamental.

Exerciţiul citirii te ajută în viaţă.

Există multe persoane care nu pot citi suficient de bine pentru a înțelege instrucțiunile de pe o sticlă de medicamente, de pe un aparat electric, nu pot înţelege instrucţiunile de asamblare ale unor obiecte, chiar şi jucării.

Completarea cererilor a devenit imposibilă fără ajutor. Citirea semnelor rutiere, sau de avertizare este dificilă pentru unii, chiar și citirea unei hărţi devine o corvoadă. Activitățile de zi cu zi pe care mulți oameni le trec cu vederea prea uşor, devin o sursă de frustrare, furie şi frică.

O carte pentru fiecare – Cocteiluri celebre si poveștile lor

În ceea ce privește ficțiunea, sau non-ficțiunea, există nenumărate povești care pot extinde înțelegerea lumii, sau sau care pot ajuta la trecerea printr-un punct dificil în viață.

Cei care au citit şi continuă să citească, au creierul mai dezvoltat decât cei care preferă mai mult activități pasive, mtiv pentru care oricine dorește să-și îmbunătățească abilitățile minții ar trebui să citească în mod regulat.

Cronica vieții mele – Bob Dylan

Cărțile au puterea de a aduce beneficii copiilor mici si preşcolarilor într-o multitudine de moduri clădindu-le o fundație pentru o viitoare excelență academică.
Masa mare de cunoștințe din lumea întreagă nu poate fi câștigată decât prin citire, iar dragostea de lectură are nenumărate beneficii.

Gheorghe Șincai în evocări imnice – Ion Buzași

Facebook

Urmăreşte-ne pe YouTube

Fapte şi Vorbe

Social

Ultimele comentarii

Sănătate

Locuri de muncă în Alba Iulia