Connect with us

Actualitate

Medicii de familie din Alba mai au 460 de doze de vaccin antigripal, care vor fi administrate în această săptămână

Published

on

vaccin antigripal alba

Medicii de familie din județul Alba mai au 460 de doze de vaccin antigripal, care vor fi administrate în această săptămână.

Vaccinarea este cea mai sigură şi eficientă metodă de prevenire a îmbolnăvirilor prin gripă şi recomandăm tuturor celor care sunt în categoriile cu risc crescut de îmbolnăvire să solicite ultimele doze de vaccin disponibile.

Medicii informează că simptomele gripei sunt asemănătoare cu cele ale altor infecții virale respiratorii. Spre deosebire de o răceală obișnuită, gripa este produsă de virusurile gripale și prezintă un risc crescut de complicații și chiar decese, la persoane cu vârsta de peste 65 de ani, cu afecțiuni medicale cronice, precum diabet, boli cardiovasculare, boli respiratorii, obezitate, la copii cu vârste fragede și femei gravide. Pentru a preveni contactul cu virusul gripal se recomandă a se evita persoanele cu simptomatologie gripală, evitarea aglomerațiilor, spălarea și dezinfectarea frecventă a mâinilor cu apă și săpun.

De asemenea, măsurile de igienă personală, respectarea unui regim de viaţă sănătos – alimentaţie bazată pe legume şi fructe, odihnă şi mişcare sunt esenţiale pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin afecţiuni respiratorii şi în special prin gripă.

În săptămâna 29 ianuarie – 4 februarie, la nivelul județului Alba s-au înregistrat 2.499 de cazuri de infecții acute ale căilor respiratorii superioare (IACRS) și 384 de pneumonii.

Vaccinarea, o necesitate sau nu ?

Dintre cele 2.499 de cazuri de IACRS înregistrate, 55 de persoane au necesitat internare, iar dintre cele 384 de cazuri de pneumonii, 95 de pacienți au necesitat internare.

Cele mai multe cazuri de IACRS s-au înregistrat în Alba Iulia (1.021), Sebeș (482) și Blaj (231). Pe grupe de vârstă, cele mai multe cazuri au fost înregistrate la persoane cu vârste cuprinse între 5 și 9 ani (829).

Din cele 384 de cazuri de pneumonii, cele mai multe au fost înregistrate în Alba Iulia (112), Sebeș (102) și Munții Apuseni (41). Cele mai multe cazuri au fost înregistrate la pacienți cu vârste cuprinse între 15 și 49 de ani (136 de cazuri)

De asemenea, de la începutul anului 2018, la nivelul județului, au fost confirmate șase cazuri de gripă. Patru la copii sub un an (două cazuri internate) și câte un caz la copii de trei, respectiv patru ani (ambele internate). Cinci cazuri au fost diagnosticate pe test rapid, iar un caz a fost diagnosticat clinic.

Ne dorim ca în cel mai scurt timp să fie administrate toate dozele de vaccin disponibile în cabinetele medicilor de familie.

Județul Alba a primit peste 19.600 de vaccinuri împotriva gripei, pentru sezonul 2017 – 2018.

Cine poluează Sebeşul şi de ce vrea primarul Dorin Nistor un referendum pentru monitorizarea aerului?

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dacă aţi fost martorii unui eveniment care ar putea deveni o ştire, puteţi lua legătura cu noi pe e-mail, pe WhatsApp, pe contul nostru de Facebook sau prin formularul online.

Facebook

Urmăreşte-ne pe YouTube

Fapte şi Vorbe

Social

Ultimele comentarii

Sănătate

Locuri de muncă în Alba Iulia