Connect with us

Actualitate

Medicină și agresivitate

Published

on

Dacă nu știi, te învăț. Dacă nu poți,te ajut. Dacă nu vrei, te oblig!

Medicina are diverse ramuri. Multe dintre aceste ramuri apelează la medici anesteziști pentru a face sedări sau anestezii generale intravenoase de scurtă durată pentru a putea recurge la anumite acte medicale.

Anestezia generală este catalogată de către pacienți una foarte ușoară mergând pe premiza că vor dormi și se vor trezi operați,bine – mersi. Această anestezie este una foarte complexă care necesită foarte multă atenție plecând de la consultul anestezic preoperator pana în momentul în care pacientul se trezește, spune șeful de secție ATI din cadrul Spitalului Județean de Urgență Alba, dr. Eugen Silviu Tuzes, medic primar Anestezie și terapie intensivă.

Președintele Medicilor Stomatologi, dr. Gheorghe Mureșan susține că o anestezie trebuie făcută cu foarte multă îndeletnicire din partea anestezistului. Atât medicul chirurg cât și medicul anestezist nu trebuie să asculte sfaturile pacienților în legătură cu tipul de anestezie pe care o doresc aceștia. Anestezistul știe foarte bine ce fel de anestezie să folosească în raport cu intervenția la care urmează să fie supus pacientul.

Iată că în această emisiune s-a abordat și subiectul care este pe buzele tuturor de câtva timp și anume Coronavirusul.

Ce părere au invitații despre ce se întâmplă datorită acestei pandemii?

Invitații emisiunii Sănătatea de la A la Z spun că la nivel local situația este foarte bine gestionată de către DSP și ne recomandă sa luăm măsurile de prevenție împotriva răspândirii acestui virus și sa evităm panica.

Dacă aţi fost martorii unui eveniment care ar putea deveni o ştire, puteţi lua legătura cu noi pe e-mail, pe WhatsApp, pe contul nostru de Facebook sau prin formularul online.

Facebook

Urmăreşte-ne pe YouTube

Fapte şi Vorbe

Social

Ultimele comentarii

Sănătate

Locuri de muncă în Alba Iulia