Connect with us

Actualitate

Muncitorii CNAIR își riscă sănătatea. Au trebuit să strângă seringi utilizate și cadavre animaliere…

Published

on

cnair colectare gunoaie

Colectând gunoaie, fără echipamente specifice de protecție, din parcările drumurilor naționale

Sindicatul Drumarilor ”Elie Radu”, care reunește angajați din Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, solicită protejarea sănătății muncitorilor instituției, în contextul în care ea este pusă în pericol prin activitatea de colectare a gunoaielor, din zona parcărilor drumurilor naționale, fără echipamente specifice de protecție.

Pe lângă deșeurile menajere, nu o singură dată, drumarii au trebuit să strângă seringi utilizate și cadavre animaliere, având doar mănuși de unică folosință sau mănuși de grădinărit (pe care le primesc doar o dată pe lună).

Pârtia de schi Vârtop – Arieșeni. Tarife, cazare, instructori, starea pârtiilor. Costuri totale pe zi

În prezent, activitatea de colectare a deșeurilor menajere de pe drumurile naționale și autostrăzi și din zona parcărilor acestora este realizată de către drumari, cu toate că instituția nu deține autogunoiere, utilaje și echipamente de protecție specifice derulării unei asemenea activități.

Sindicatul Drumarilor ”Elie Radu” își dorește ca instituția să devină una modernă, performantă, iar angajații să realizeze activități conform pregătirii profesionale și fișei postului.

Activitatea de colectare a deșeurilor menajere trebuie realizată de către firme specializate, care dețin personal instruit, dar și echipamente și utilaje de salubrizare, autospeciale pentru colectare compactare și transport deșeuri. În lipsa acestora, ori a unor departamente specializate în acest domeniu, activitățile specifice de igienizare, în majoritatea județelor țării, se realizează cu dificultate și în condiții improprii.

Zgomotul fabricii ”ELIS PAVAJE„ terorizează vecinii din Vințu de Jos

Sindicatul Drumarilor ”Elie Radu” solicită externalizarea activității de colectare a deșeurilor. Până la luarea unei asemenea decizii, solicităm ca muncitorii CNAIR să aibă echipamente de protecție adecvate pentru această activitate. Atragem atenția asupra faptului că, fără echipamente specifice de protecție, pericolul de infectare este mare.

cnair gunoaie

Solicităm, de asemenea, încheierea, în regim de urgență, a contractelor de asigurare medicală pentru toți salariații. Licitația în vederea încheierii contractelor de asigurare medicală nu a fost lansată încă (conform informațiilor pe care le primim, de un an se tot lucrează la caietul de sarcini).

Pentru Sindicatul Drumarilor ”Elie Radu” siguranța și confortul participanților la trafic sunt prioritare, însă drepturile angajaților CNAIR trebuie respectate, iar activitățile principale ale acestora (reparații la partea carosabilă, desfundări de șanțuri, întreținere poduri și podețe, deszăpeziri, semnalizări rutiere, întreținere zone verzi, montare panouri, informări privind starea părții carosabile etc.), nu trebuie neglijate de primirea altor atribuții.

Sebeș: pachete cu produse de igienă acordate categoriilor defavorizate ale populației

În lipsa unor departamente specializate, activitățile specifice de igienizare trebuie externalizate, în contextul în care preluarea gunoiului de la direcțiile regionale ale CNAIR, respectiv districtele acestora, trebuie oricum remunerate în baza unor contracte cu operatorii serviciilor de salubritate din fiecare județ.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dacă aţi fost martorii unui eveniment care ar putea deveni o ştire, puteţi lua legătura cu noi pe e-mail, pe WhatsApp, pe contul nostru de Facebook sau prin formularul online.

Facebook

Urmăreşte-ne pe YouTube

Fapte şi Vorbe

Social

Ultimele comentarii

Sănătate

Locuri de muncă în Alba Iulia