Connect with us

Administraţie

Nerăbdători să-l întâlnească pe Moş Crăciun

Published

on

Prichindeii de la Centrul zi „Sfânta Irina” din Blaj aşteaptă cu nerăbdare Sărbătoarea Crăciunului

Prichindeii de la Centrul zi pentru copii antepreşcolari „Sfânta Irina” din Blaj aşteaptă cu nerăbdare Sfânta Sărbătoare a Naşterii Domnului. Micuţii au intrat în spiritul Crăciunului şi au început de câteva zile pregătirea creşei de sărbătoare prin împodobirea ei cu fel de fel de ornamente. Copiii, ajutaţi de personalul centrului, au împodobit bradul ca în fiecare an, însă de această dată au predominat culorile roşu şi auriu.

Nerăbdători să-l întâlnească pe Moş Crăciun, copiii au învăţat poezii, cântecele şi dansuri. Aşteptarea lor va lua sfârşit astăzi când are loc serbarea de final de an la care îşi va face apariţia Moş Crăciun. Acesta a fost ajutat chiar de Primăria Blaj să ajungă la prichindei care vor primi ca de fiecare dată plăsuţe cu cadouri. Copilaşii au realizat cu acest prilej şi felicitări pe care o să le ofere părinţilor.

Mulţumim administraţiei locale pentru că în fiecare an reuşeşte să aducă zâmbetul pe buzele micuţilor oferindu-le aceste daruri. Mulţumim de asemenea şi pentru srijinul pe care ni-l oferă pe tot parcursul anului prin suportarea tuturor cheltuielilor cu utilităţile. La ceas de sărbătoare, când colindele ne încălzesc sufletul cu bucuria Crăciunului,dorim tuturor celor care ne susţin activitatea, colaboratorilor noştri şi părinţilor, sănătate, pace şi bunăstare” a precizat părintele Vasile Seicean, coordonatorul acestui centru.

20-centrul-sfanta-irina-blaj-albacarolinatv.ro

Peste 40 de copii din Blaj cu vârsta între 0 şi 3 ani beneficiază de serviciile Centrului de Zi pentru copii antepreşcolari „Sfânta Irina”, un centru pilot la nivelul reţelei sociale a Patriarhiei Române. Centrul funcţionează din vara anului 2012 în cadrul reţelei social-filantropice a Arhiepiscopiei Ortodoxe a Alba Iuliei fiind coordonat de Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia. Acesta vine în sprijinul părinţilor care locuiesc pe raza municipiului Blaj şi au o situaţie socio-economică dificilă, oferind o alternativă pentru îngrijirea şi educarea copiilor cu vârste cuprinse între 0 – 3 ani. Copiii sunt îngrijiţi 10 ore pe zi, primesc două mese principale şi două gustări, igienizare corespunzătoare, au program de odihnă, activităţi educative cu caracter ludic, activităţi de socializare şi integrare, de recreere, evaluare psihologică periodică a dezvoltării cognitive şi intervenţie logopedică. De asemenea, părinţilor li se oferă servicii de consiliere socială şi psihologică, informare, mediere în relaţiile cu serviciile sociale şi instruire în ceea ce priveşte educarea şi îngrijirea corespunzătoare copilului mic. De la înfiinţarea acestui centru şi până în prezent peste 100 de copii au frecventat creşa.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dacă aţi fost martorii unui eveniment care ar putea deveni o ştire, puteţi lua legătura cu noi pe e-mail, pe WhatsApp, pe contul nostru de Facebook sau prin formularul online.

Facebook

Urmăreşte-ne pe YouTube

Fapte şi Vorbe

Social

Ultimele comentarii

Sănătate

Locuri de muncă în Alba Iulia