Connect with us

Actualitate

Next level. Invitată: Estera Pîrv, specialist comunicare

Published

on

O altfel de educație

”Next level, pentru că în viața de fiecare zi, avem nevoie să creștem de la un nivel la celălalt”. Educația începe prin comunicarea. Copilul are nevoie de încurajare. Cuvintele produc niște stări, unele ne pot încuraja, altele pot dezechilibra.

Tinerii au nevoie de încurajare și trebuie să li se amintească faptul că sunt valoroși. Personalitatea minorilor este foarte importantă, iar prin ajutorul părintelui, al cadrului didactic, vor putea face față unor situații dificile pentru ei, printr-un proces comunicațional, mesajele vor ajunge la ei și vor avea un efect pozitiv. Micuții socializează foarte ușor unii cu alții, se împrietenesc rapid și găsesc căi de comunicare.

Preadolescenții și adolescenții petrec mult timp pe rețelele de socializare, folosind telefoanele mobile și aceste fapte pot produce blocaje în interacționarea cu ceilalți, față în față.

Adaptarea la ceea ce oferă tehnologia, duce la o inadaptare la situațiile de comunicare directă, a urmării expresiilor partenerilor de dialog, astfel, se pierde exercițiul de comunicare din viața reală. ”Trebuie să fim mai atenți cu ceilalți și să păstrăm relațiile interpersonale, altfel pierdem pe termen lung și pierdem emoțional”.

Vezi si Sangvinicul

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Urmăreşte-ne pe YouTube

Fapte şi Vorbe

Social

Ultimele comentarii

Sănătate

Locuri de muncă în Alba Iulia