Connect with us

Actualitate

NOI REGULI PENTRU OBȚINEREA PERMISULUI DE CONDUCERE

Published

on

Viitorii șoferi vor fi nevoiți să treacă și de un curs de prim ajutor, dacă propunerea legislatovă care prevede această nouă regulă va trece de Senat.

„În vederea obținerii permisului de conducere, candidații au obligația de a efectua, pe parcursul activităților de pregătire teoretică și practică, și promova un curs de prim ajutor în trafic”, scrie în propunerea înregistrată la Senat pentru dezbatere.

În UE deja 16 state au implementat deja obligativitatea instruirii și testării măsurilor de prim ajutor pentru toți cei care doresc să obțină un permis de conducere.

„Câteva secunde fac diferența între viață și moarte (lipsa oxigenării are efecte fatale în 4 minute, inima încetează să bată la 4 minute după oprirea respirației, afectarea permanentă a creierului survine în 4-6 minute). Pentru a fi cu adevărat eficiente, măsurile de prim ajutor trebuie cunoscute precum tabla înmulțirii. Efectuate incorect pot duce la sechele grave. Peste 50% dintre decese au loc în primele minute după accident”, mai susțin inițiatorii, în expunerea de motive.

Potrivit propunerii legislative, programa, modalitățile de organizare și desfășurare a concursului de prim ajutor în trafic, lista centrelor autorizate pentru instruirea și testarea teoretică și practică, baremul de promovare se stabilesc și se actualizează prin ordin comun al ministrului sănătății și al ministrului administrației și internelor.
Proiectul a fost recent înregistrat la Senat pentru dezbateri și va trebui să obțină votul parlamentarilor pentru a putea fi adoptat.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dacă aţi fost martorii unui eveniment care ar putea deveni o ştire, puteţi lua legătura cu noi pe e-mail, pe WhatsApp, pe contul nostru de Facebook sau prin formularul online.

Facebook

Urmăreşte-ne pe YouTube

Fapte şi Vorbe

Social

Ultimele comentarii

Sănătate

Locuri de muncă în Alba Iulia