Jordi OlandaActualitate Social Turism 

Noi suntem Jordi Kromwijk și Bente Haller. Ne-am mutat din Olanda în Romania

Noi suntem Jordi Kromwijk și Bente Haller. În 2015 ne-am mutat din Olanda în acest sat minunat din Romania. Împreuna cu fiica noastra care avea – atunci – un an.

În 2010 am pus pentru prima data piciorul în România. Amândoi am calatorit mult spre multe colțuri impresionante ale lumii. România în schimb ne-a impresionat cel mai mult. În opinia noastra, România are câte un pic din fiecare țara.

Primul lucru care ne-a sarit în ochi a fost ospitalitatea și ajutorul oferit de oameni. Am fost de-a dreptul impresionați de natura neatinsa și maniera tradiționala de trai din satele mici.

Aceste cunoștințe pozitive despre România și visul amândurora de a trai autonom în munți au ajuns sa se contopeasca. Așa am hotarât ca în anul 2015 sa ne împlinim visul în frumosul sat Runc, Ocoliș.
Casa veche de un secol, care nu a fost locuita de ani de zile și grajdul de oi și-au facut un renume.

Terenul înconjurator a fost plin de urzici foarte înalte, iar facilitațile au fost minime. Pe scurt a fost foarte mult de lucru. Datorita ajutorului primit de la familie, prieteni și vecini, deschiderea oficiala a avut loc în iunie 2017!

Cu campingul și hostelul nostru vrem în primul rând sa împartașim acest ținut minunat cu toata lumea.

Speram ca tot mai mulți oameni sa viziteze România, sa faca cunoștința cu ospitalitatea, diversitatea și natura încântatoare.

O singură primărie din județul Alba nu are contract de deszăpezire și nu poate încheia din cauza problemelor financiare.

Related posts

Lasă un răspuns