Connect with us

Cultură

Oameni de poveste, pr. Maxim Morariu si Mihai – Octavian Groza – istoric

Published

on

Sebeș și Salva unite pentru Astra-revistă de istorie și cultură.

Prietenia legată de pe băncile facultății și dragostea față de domeniul istoric, i-a facut pe acești domni să creeze o strânsă legătură între Sebeș, jud.Alba și Salva, jud.Bistrița-Năsăud prin publicarea revistei Astra Salvensis.

Astra Salvensis este o revistă care apare în medie de doua ori pe an, la Salva, locul unde a luat naștere aceasta ”din dorința a doi tineri studioși pentru a scrie lucruri frumoase si un periodic cultural ” iar Astra Sabesiensis care este un anuar științific apare la Sebeș.

Revista Astra Salvensis se află în Patrimoniul Bibliotecii Naționale a României și se speră ca și anuar-ul să treacă de publicația cu numarul zece pentru a intra în Patrimoniu.

Aceasta revistă oferă articole și în limba engleză ceea ce face ca numele ei și patrimoniul istoric al României să se facă cunoscut și pe plan internațional cu o mai mare ușurință.

Sebeș-ul v-a găzdui în perioada18-20 septembrie 2020 adunarea cu numărul 114 a Asociațiunii Astra cu delegații săi din țară și de peste granițe.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dacă aţi fost martorii unui eveniment care ar putea deveni o ştire, puteţi lua legătura cu noi pe e-mail, pe WhatsApp, pe contul nostru de Facebook sau prin formularul online.

Facebook

Urmăreşte-ne pe YouTube

Fapte şi Vorbe

Social

Ultimele comentarii

Sănătate

Locuri de muncă în Alba Iulia