Connect with us

Actualitate

Oastea Domnului Alba Iulia îşi pune clădirea la dispoziția autorităţilor

Published

on

Oastea Domnului Alba

Apartamente şi dormitoare cu băi proprii, pentru medici, asistente, personal auxiliar, în lupta contra COVID-19.

Oastea Domnului e o Mişcare de renaştere sufletească în cadrul Bisericii Ortodoxe, având ca definiţie dată de întemeietorul ei, părintele Iosif Trifa, „Aflarea și vestirea lui Iisus Hristos cel răstignit“.

Spaţiul în care Oastei Domnului îşi desfăşoară activităţile spirituale şi sociale se află pe strada Arnsberg, în imediata apropierea a Spitalului Judeţean Alba. Această clădire, a fost una din centralele termice a cartierului Cetate şi care a fost transformată într-un spaţiu multifuncţional din resursele proprii ale credincioşilor.

Vezi şi Începe testarea COVID-19 pentru personalul medical din Alba

Începând cu 26.03.2020, etajul I al acestui spaţiu, separat fiind de restul clădirii, este pus la dispoziţia autorităţilor în mod gratuit, pentru a fi de folos medicilor, asistentelor, personalului auxiliar, a celor ce se sunt gata să salveze vieţi şi care intră zilnic în contact cu persoane ce pot fi infectate cu noul coronavirus.

153 de cadre medicale și personal auxiliar confirmate cu COVID-19

Acest spaţiu este format din 12 camere cu 36 de paturi, o sală de conferinţe şi spaţii auxiliare. Camerele sunt grupate în apartamente, având băi proprii.

Oastea Domnului este implicată în lupta cu COVID-19 pe mai multe planuri. Atât prin spații de cazare, voluntari care vin în sprijinul persoanelor aflate în autoizolare, a vârstnicilor şi a celor aflaţi în situaţii de risc, cât și prin rugăciune.

Mântuitorul a spus: ”Aceasta este porunca Mea: Să vă iubiți unii pe alții cum v-am iubit Eu” Ioan 15:12

Vechea centrală termică a încălzit pe vremuri apartamente, iar de-acum acum va încălzi şi găzdui sufletele celor ce trec printr-o perioadă grea, mereu sub riscul îmbolnăvirii, atât a lor cât şi a celor dragi lor.

Dumnezeu să binecuvânteze şi ocrotească toţi medicii şi pe toţi acei ce se îngrijesc de noi!

Dacă aţi fost martorii unui eveniment care ar putea deveni o ştire, puteţi lua legătura cu noi pe e-mail, pe WhatsApp, pe contul nostru de Facebook sau prin formularul online.

Facebook

Urmăreşte-ne pe YouTube

Fapte şi Vorbe

Social

Ultimele comentarii

Sănătate

Locuri de muncă în Alba Iulia