Connect with us

Real Risc

Ohaba și oamenii ei

Published

on

Izvorul amintirilor cu pietre prețioase

La 44 ani de la terminarea clasei a VIII-a, absolvenți ai Școlii Gimnaziale Ohaba, au răspuns prezent la citirea catalogului.

La patru decenii de la absolvire, emoțiile i-au stăpânit pe elevii care au avut prilejul să se întâlnească, în aceeași clasă, cu diriginta și cu profesori care le-au îndrumat pașii în viață. Reîntoarcerea pe băncile școlii a fost un motiv de bucurie și sărbătoare. Foștii colegi au depănat amintiri, și-au povestit aventurile și situațiile prin care i-a purtat viața. O astfel de întâlnire s-a desfășurat pentru prima dată în comuna Ohaba. În urmă cu 44 de ani, Ohaba a fost o comună în care locuiau cel puțin 5000 de persoane și a ajuns, astăzi, să fie locuită de cel mult 500 de oameni. Ohaba se află la 19 km de Alba Iulia, iar o soluție pentru dezvoltarea zonei ar putea fi îmbunătățirea condițiilor de trai pentru cei care locuiesc, dar și pentru cei care vor să se întoarcă în satele din care au plecat.

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Real Risc

”Condiția actuală a consilierului este nulă. Vrem să schimbăm clasa politică”. Invitați: Beniamin Todosiu, președintele USR Alba, Iuliu Hada, vicepreședinte ANA

Published

on

Proteste, păduri și politicieni

La Real Risc se deslușesc efectele protestelor în societatea românească, moda defrișărilor ilegale și perspectivele politice ale județului Alba.

Partidele politice se pregătesc pentru a ajunge o forță la nivelul județului. ”Am votat un regulament pentru a susține candidați din afara partidului, pentru a găsi cea mai bună soluție. Susținem candidați care au șanse și care nu fac parte din partidul nostru. Vrem să schimbăm clasa politică. Vrem să ridicăm standardul clasei politice. Vrem să venim cu o listă de consilieri competenți”, a subliniat Beniamin Todosiu, președinte USR Alba.

”De câte ori suntem nevoiți să votăm același lucru, condiția consilierului este nulă?! Primarul dictează toată politica. În Alba Iulia consilierii ridică mâna la comandă”, a precizat Iuliu Hada, vicepreședinte ANA.

Continue Reading

Real Risc

Ce sume colosale se risipesc din bugetul local. Invitați: Ionuț Horșa, vicepreședinte USR Alba și Iulian Țâr, vicepreședinte USR Alba Iulia

Published

on

”Orice derapaj va fi penalizat”

”Venim aici pentru a ne face mai vizibili, pentru a ieși din anonimatul oamenilor care nu au avut tangențe cu politica, nu am mai făcut politică până acum. Sunt informatician de profesie.

USR Alba vine cu o alternativă, reprezentăm acei oameni care ne-au votat, încercăm să ducem ideile lor cât mai departe. Vom fi reprezentanții societății”, a precizat Ionuț Horșa, vicepreședinte și membru fondator USR Alba. Iulian Țâr a fost plecat doi ani în Italia, are experiența Diasporei și s-a întors în Alba Iulia deoarece aici se simt acasă. ”Noi, cei din USR, ne dorim să ajungem în Primărie pentru a fi o opoziție la tot ce se întâmplă acum.

Vrem o administrație eficientă, trebuie reduse costurile și trebuie eficientizate cheltuielile cu banul public”, a spus Iulian Țâr, vicepreședinte USR Alba Iulia. Conducerea USR Alba susține că orice derapaj politic va fi penalizat. În USR se caută oameni cu coloană vertebrală. Membrul care greșește va fi exclus. În politică, membrii USR au intrat ca și o reacție a societății care nu susține hoția și vechile metehne ale claselor politice.

Continue Reading

Real Risc

Tehnologia 5G. Ne ajută sau ne distruge?

Published

on

Afectează în principal copiii și produce boli grave

Este tehnologia 5G un pericol pentru oameni și mediul înconjurător sau este un avantaj care ne va ajuta să evoluăm? Cum funcționează tehnologia 5G și care sunt implicațiile acesteia în dezvoltarea caselor și orașelor inteligente? Cât de riscant va fi să folosim tehnologia 5G?

Dacă această tehnologie ne va ajuta să economisim timp în mediul online, ca revers al medaliei, ne va pune sănătatea în pericol? Radiațiile pot cauza boli grave? Oameni de știință, din toată lumea, au afirmat că trebuie luate măsuri urgente pentru reducerea expunerii la câmpul electromagnetic emis de sursele wireless. Acești specialiști au venit cu precizări în privința riscurilor acestei tehnologii asupra sănătății populației, asupra florei și faunei. Scopul real este interconectarea roboților autonomi, a dronelor, camioanelor fără șofer și a altor dispozitive inteligente. Aceste instalații produc ioni pozitivi, iar noi avem nevoie de ioni negativi.

Ionii pozitivi produc mai multe boli, de ordin oncologic, schizofrenic, etc.

Vezi si ÎN SLUJBA BINELUI

Continue Reading
Advertisement
dec 14, 2019 - Sb
Alba Iulia, RO
4°C
nori împrăștiați
nori împrăștiați
8 m/s, SE
70%
746.31 mmHg
sam12/14 dum12/15 lun12/16 mar12/17 mie12/18
ploaie ușoară
5/6°C
cer acoperit de nori
5/3°C
cer senin
7/4°C
cer acoperit de nori
7/4°C
cer senin
7/5°C

Next Level

Facebook

Urmăreşte-ne pe YouTube

Ultimele comentarii

Polls

Sunteți de acord cu repornirea mineritului în Munții Apuseni?

View Results

Loading ... Loading ...

Fapte şi Vorbe

Advertisement

Cele mai accesate