Connect with us

Real Risc

Ohaba și oamenii ei

Published

on

Izvorul amintirilor cu pietre prețioase

La 44 ani de la terminarea clasei a VIII-a, absolvenți ai Școlii Gimnaziale Ohaba, au răspuns prezent la citirea catalogului.

La patru decenii de la absolvire, emoțiile i-au stăpânit pe elevii care au avut prilejul să se întâlnească, în aceeași clasă, cu diriginta și cu profesori care le-au îndrumat pașii în viață. Reîntoarcerea pe băncile școlii a fost un motiv de bucurie și sărbătoare. Foștii colegi au depănat amintiri, și-au povestit aventurile și situațiile prin care i-a purtat viața. O astfel de întâlnire s-a desfășurat pentru prima dată în comuna Ohaba. În urmă cu 44 de ani, Ohaba a fost o comună în care locuiau cel puțin 5000 de persoane și a ajuns, astăzi, să fie locuită de cel mult 500 de oameni. Ohaba se află la 19 km de Alba Iulia, iar o soluție pentru dezvoltarea zonei ar putea fi îmbunătățirea condițiilor de trai pentru cei care locuiesc, dar și pentru cei care vor să se întoarcă în satele din care au plecat.

Advertisement
Click to comment

Lasă un răspuns

Real Risc

Tehnologia 5G. Ne ajută sau ne distruge?

Published

on

Afectează în principal copiii și produce boli grave

Este tehnologia 5G un pericol pentru oameni și mediul înconjurător sau este un avantaj care ne va ajuta să evoluăm? Cum funcționează tehnologia 5G și care sunt implicațiile acesteia în dezvoltarea caselor și orașelor inteligente? Cât de riscant va fi să folosim tehnologia 5G?

Dacă această tehnologie ne va ajuta să economisim timp în mediul online, ca revers al medaliei, ne va pune sănătatea în pericol? Radiațiile pot cauza boli grave? Oameni de știință, din toată lumea, au afirmat că trebuie luate măsuri urgente pentru reducerea expunerii la câmpul electromagnetic emis de sursele wireless. Acești specialiști au venit cu precizări în privința riscurilor acestei tehnologii asupra sănătății populației, asupra florei și faunei. Scopul real este interconectarea roboților autonomi, a dronelor, camioanelor fără șofer și a altor dispozitive inteligente. Aceste instalații produc ioni pozitivi, iar noi avem nevoie de ioni negativi.

Ionii pozitivi produc mai multe boli, de ordin oncologic, schizofrenic, etc.

Vezi si ÎN SLUJBA BINELUI

Continue Reading

Actualitate

Real Risc cu Radu Roncea

Published

on

Cineva se joacă de-a democrația

La Real Risc cu Radu Roncea sunt abordate probleme actuale ale țării. Statistic și istoric, sunt puse sub lupă ultimele evenimente care marchează starea generală în care se află România. S-a încheiat campania de strângerea de semnături pentru candidații la alegerile prezidențiale 2019, iar legea este disecată și comparată cu alte legi similare, din alte state europene.

Atât de actual și problematic, fenomenul traficului de persoane este examinat și din punct de vedere istoric. Numărul victimelor traficului de persoane este în creștere. În ultima parte a emisiunii este interpretată și petiția primului ministru al României, Viorica Dăncilă. O petiție nu este un element decorativ, Radu Roncea a înaintat o petiție pentru susținerea lui Călin Georgescu în funcția de premier al României.

Continue Reading

Actualitate

Ilegalități, marca CJ Alba

Published

on

ilegalitati-marca-cj-alba-2

Dezvăluiri șocante pentru cetățenii județului Alba

Problemele de la nivelul județului: groapa de gunoi de la Galda de Jos, bugetul și salariile, datoriile naționale, alegerile prezidențiale, toate sunt dezbătute cu ”cărțile pe față”.

Adevărul despre “Groapa de gunoi de la Galda”

Groapa de gunoi realizată la standarde europene, nu a funcționat niciodată și a rămas fără garanție.

Această situație a fost determinată de anumite greșeli la procedura de licitație, taxate de Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC).

A trecut o perioadă lungă de timp în care Consiliul Judetean Alba nu a făcut nimic. S-a stat! După un an s-au început din nou procedurile de licitație. În tot acest timp gunoiul a fost și este plimbat pe banii locuitorilor din județul Alba. Mai multe aflați urmărind emisiunea Real Risc.

Vezi si ‘Consiliul Județean Alba a eșuat cu: apă-canalizare, gunoi-salubrizare și transport-infrastructură’

Continue Reading
Advertisement
nov 19, 2019 - Ma
Alba Iulia, RO
5°C
cer acoperit de nori
cer acoperit de nori
3 m/s, WSV
81%
766.57 mmHg
mar11/19 mie11/20 joi11/21 vin11/22 sam11/23
cer acoperit de nori
5/5°C
cer acoperit de nori
10/10°C
câțiva nori
11/8°C
cer acoperit de nori
9/8°C
cer fragmentat
7/5°C

Next Level

Facebook

Ultimele comentarii

Polls

Sunteți de acord cu repornirea mineritului în Munții Apuseni?

View Results

Loading ... Loading ...

Fapte şi Vorbe

Advertisement

Cele mai accesate