Connect with us

Social

(P) ErasmusDays 2020 la Grădinița cu P.P. ”Dumbrava minunată”

Published

on

gradinita dumbrava

METODE INOVATIVE ÎN EDUCAȚIA PENTRU SĂNĂTATE

În perioada 12 – 17 octombrie 2020, Grădinița cu Program Prelungit ”Dumbrava minunată” din Alba Iulia, a desfășurat zilele #ErasmusDays 2020, pentru promovarea și diseminarea rezultatelor Proiectului ERASMUS+ ”Innovative Methods in Health Education Activities”, care se întinde pe o perioada de 2 ani și este inițiat și coordonat de grădinița noastră, având ca parteneri grădinița MELIKGAZI BELEDİYESİ TINAZTEPE ANAOKULU din Turcia.

Ioan Dîrzu NU mai e la șefia PSD Alba

Proiectul își propune să formeze copiilor comportamente adecvate, în sensul asimilării unui stil de viață sănătos, printr-o alimentație sănătoasă, consum crescut de fructe și legume, consumul de apă plată în detrimentul sucurilor carbogazoase, mișcare susținută în aer liber și menținerea unei igiene corporale corecte, dar și să dezvolte în acest sens competentele cadrelor didactice spre a realiza activități de promovare ,,A UNUI STIL DE VIAȚĂ SĂNĂTOS”, folosind metode și mijloace adecvate.

alba iulia gradinita dumbrava

Obiectivele acestui proiect sunt :

-Familiarizarea cadrelor didactice implicate, cu noi metode prin care se promovează un stil de viață sănătos în grădiniță, pe tot parcursul proiectului.

-Aplicarea metodelor inovative în procesul instructiv-educativ, de către minim 60% dintre cadrele didactice participante, pe tot parcursul proiectului.

-Crearea, de către cadrele didactice, a unor mijloace optime de învățământ, care să ducă la buna desfășurare a activităților referitoare la stilul de viață sănătos.

Marin Jurj, fostul primar al comunei Arieșeni, condamnat în primă instanță la 2 ani și 4 luni de închisoare cu executare

Prin acest proiect, fiecare participant va dobandi câteva competențe cheie, care îi vor permite să lucreze mai ușor și mai eficient în activitățile de educație pentru sănătate.

În cadrul #ErasmusDays 2020, a fost realizată o expoziție cu lucrările realizate de către preșcolari și cadrele didactice, în cadrul proiectului, pentru a disemina rezultatele deja obținute.

gradinita dumbrava alba iulia

Preșcolarii au realizat lucrări cu tematica ”stil de viata sanatos”, educație ecologică, iar cadrele didactice au realizat postere pe cele patru componente ale proiectului: nutritie, consum de apa, mișcare și reguli de igienă. În cadrul acestui eveniment ErasmusDays dorim să promovăm activitățile realizate până în prezent în cadrul proiectului Erasmus+ coordonat de gradinita noastra, astfel în anul școlar 2019- 2020, primul an al proiectului, am reușit să desfășurăm activități ca: lectorat cu părinții: Prezentarea proiectului de parteneriat strategic: ,,Innovative Methods in Health Education Activities”; promovarea proiectului în rândul cadrelor didactice și în comunitatea locală; realizarea materialelor promoționale ale proiectului, a site-ului proiectului; pregătirea mobilităților pentru cadrele didactice; activitate în colaborare cu Crucea Roșie filiala Alba- filmulețe despre nutriție și igienă; aplicare chestionare părinți- Stil de viață sănătos; vizite cu preșcolarii la aprozare, la cabinetul medical, la cabinetul stomatologic; mișcare pentru sănătate- trasee aplicative realizate în colaborare cu Direcția Județeană Pentru Tineret și Sport; sărbătorirea zilei sănătății mintale/ziua zambetului; activități practice- confectionari de costume, măști pentru : ,,PARADA FRUCTELOR ȘI LEGUMELOR”.

Florin Roman (PNL), împreună cu alți 5 PSD-iști vor să ÎNGRĂDEASCĂ presa!

Prima activitate de mobilitate din cadrul proiectului, intitulată:,,COPII SĂNĂTOȘI- COPII VOIOȘI”, va avea loc în România. În cadrul acestei activități, participanți din Turcia vor vizita Grădinița cu P.P. ,,Dumbrava minunată” și împreuna cu educatoarele din unitate, timp de 5 zile, vor derula următoarele ateliere: Atelier de nutritie pentru cei mici (consum de fructe și legume), Atelier de mișcare pentru sănătate și jocuri în aer liber, Știu să fiu curat și Bem apa, nu suc. Toate aceste ateliere, au ca scop identificarea unor metode optime de realizare a activităților de educație pentru sănătate în grădiniță. Atelierele vor fi realizate în parteneriat cu profesori de sport, asistente medicale, specialiști, care vor oferi sprijin profesionist.

dumbrava gradinita alba iulia

Grădinița parteneră din Turcia găzduiește a doua activitate intitulată : MIJLOACE OPTIME UTILIZATE ÎN ACTIVITĂȚILE DE EDUCAȚIE PENTRU SĂNĂTATE DIN GRĂDINIȚĂ.

În cadrul acestei întâlniri, cadrele didactice participante în proiect vor ajunge în grădinița din Melikgazi, unde împreuna cu educatoarele de acolo, vor găsi diverse mijloace didactice optime, care să poată fi folosite în cadrul activităților de educație pentru sănătate.

A treia activitate denumită: ,,APLICAREA METODELOR ȘI MIJLOACELOR INOVATIVE ÎN ACTIVITĂȚILE DE EDUCAȚIE PENTRU SĂNĂTATE, va fi realizata de ambele grădinițe partenere în perioada imediat următoare vizitelor de studiu.

erasmus

Acest proiect reprezintă un instrument de verificare a cunoștințelor copiilor despre corpul uman, despre propria persoană, despre reguli de igienă fizică si alimentară, le oferă posibilitatea de a se cunoaște mai bine și de a-și proteja sănătatea, sporind astfel șansele integrării lor în societate.

În mod indirect acest proiect va duce la creșterea satisfacției părinților privitor la activitățile derulate de cadrele didactice din gradinita noastră și promovarea acestui stil de viata sanatos și în familiile preșcolarilor, precum și creșterea popularității și prestigiului instituției noastre.

Manager proiect, director, prof. Aurora Vârtei

Responsabil promovare imagine și coordonator proiect, prof. Nicola Nicoleta Alina

Dacă aţi fost martorii unui eveniment care ar putea deveni o ştire, puteţi lua legătura cu noi pe e-mail, pe WhatsApp, pe contul nostru de Facebook sau prin formularul online.

Facebook

Urmăreşte-ne pe YouTube

Fapte şi Vorbe

Social

Ultimele comentarii

Sănătate

Locuri de muncă în Alba Iulia