Connect with us

Actualitate

Parandărătul urbanismului albaiulian

Published

on

sergiu vârtei și dorin șerdean

Urbanismul albaiulian luat la purecat

În plan urbanistic, Municipiul Alba-Iulia are anumite probleme care sunt recunoscute chiar și de administrația publică locală.

Sergiu Vârtei, membru al Partidului PLUS Alba și avocat, susține că lipsa de transparență în adoptarea planurilor urbanistice poate duce la suspiciuni în rândul cetățenilor din Municipiu.

Ceea ce ar trebui să facă atât administrația locală cât și cea generală este să aplaneze aceste suspiciuni.

Din 21 de consilieri locali, la nivelul Consiliului Local Alba, niciunul nu este arhitect .
Pentru a facilita Proiectarea Planului Urbanistic din Municipiu am avea nevoie de cel puțin unu sau doi specialiști în acest domeniu și cate unul din fiecare domeniu cu care are de a face Consiliul.

O problemă ridicată în emisiune a fost proiectul de construire a unui bloc P+5 în zona Recea ,de către o entitate privată. Cetățenii cartierului sunt foarte revoltați din acest motiv, spunând că vor strânge semnături pentru ca acest proiect să nu se ducă la îndeplinire și vor merge și la dezbaterea publică care v-a avea loc în zilele ce urmează.

Dorin Șerdean spune că principalii vinovați în acest proiect sunt arhitecții,deoarece Puz-ul specifică faptul ca în zonă se poate construi doar în regim de P+3.

Spre finalul emisiunii se aduce în discuție sedința de consiliu privind aprobarea bugetului local pentru anul 2020 de zilele trecute și existența unei astfel de sedințe la Camera de Comerț pentru a-i pune in legatura pe antreprenorii din Alba cu proiectele care se urmăresc a se realiza. Din spusele domnului Sergiu s-au auzit zvonuri cum că antreprenorii ar fi fost selectați și acest lucru a stârnit suspiciuni.

Facebook

Urmăreşte-ne pe YouTube

Fapte şi Vorbe

Social

Ultimele comentarii

Sănătate

Locuri de muncă în Alba Iulia