Connect with us

Actualitate

PE PODIUM LA ABANDONUL ȘCOLAR

Published

on

Chiar dacă ne aflăm pe locul trei la abandonul școlar timpuriu, țara noastră ocupă poziția întâi la abandonul școlar în rândul fetelor

Mai ingrijorator, abandonul scolar este in crestere, singurul an cand s-au inregistrat cifre mai mari fiind 2010, in vreme ce in restul Europei – chiar si in Bulgaria – tendinta este de scadere. Rata de parasire timpurie a scolii este mult mai ridicata in randul locuitorilor din mediul rural (a se vedea sectiunea 3.3), al populatiei de etnie roma si al copiilor cu nevoi speciale. Sprijinul acordat parintilor si profesorilor care lucreaza cu elevi aflati in situatii de risc ridicat este insuficient. Punerea in aplicare a strategiei privind reducerea parasirii timpurii a scolii, adoptata in 2015, inregistreaza intarzieri. ( SURSA: Comisia Europeană). Potrivit aceluiasi raport de țară care ne plasează pe podiumul negativ, cele mai mari probleme se inregistreaza in regiunile nord-est si sud-est, iar cele mai puține in sud-vest si vest.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dacă aţi fost martorii unui eveniment care ar putea deveni o ştire, puteţi lua legătura cu noi pe e-mail, pe WhatsApp, pe contul nostru de Facebook sau prin formularul online.

Facebook

Urmăreşte-ne pe YouTube

Fapte şi Vorbe

Social

Ultimele comentarii

Sănătate

Locuri de muncă în Alba Iulia