Connect with us

Actualitate

Peisaje feerice în Peștera Șura Mare

Published

on

Imagini incredibile din interiorul peșterii

Eforturile speologilor de a descoperi tainele peșterilor sunt uriașe. Aceștia se expun unor pericole în momentul în care pleacă în expediție.

Entorsele, efortul fizic ridicat pot conduce la râmânerea în interiorul peșterii fără posibilitatea de a mai ieși de unul singur sunt doar câteva din riscurile la care se expun atât turiștii cât și speologii sau chiar echipajele salvamont.

Pentru a preveni situațiile în care un turiștii sau speologii nu mai reușesc să ajungă la suprafață, echipele salvamont organizează simulări pentru pregătirea personalului care acționează la salvarea acestora pentru ca aceștia să fie cât mai pregătiți în ceea ce privește procedura de salvare a persoanelor aflate în dificultate.

Salvatorii și speologii trebuie să fie echipați corespunzător și să respecte traseele din interiorul peșterii. Ceea ce face ca simularea din interiorul Peșterii Șura Mare să fie una dificilă este traversarea acesteia de un pârâu. Temperatura apei acestui pârâu care străbate Peștera Șura Mare se situează undeva la aproximativ 7 grade Celsius.

În interiorul peșterilor mai putem găsi cascade, zone în care debitul apei este crescut ceea ce face mai dificilă salvarea persoanei sau persoanelor rănite sau aflate în incapacitatea a ieși la suprafață.

Salvarea persoanei care necesită ajutor se face cu un fir prin care se tine legătura cu oamenii de afară. Targa este agățată de acel fir iar persoana este transportată de-a lungul peșterii, până la ieșire.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Urmăreşte-ne pe YouTube

Fapte şi Vorbe

Social

Ultimele comentarii

Sănătate

Locuri de muncă în Alba Iulia