Connect with us

Actualitate

Percheziţii ale procurorilor DIICOT la cel mai mare exportator de lemn din România – Holzindustrie Schweighofer

Published

on

Holzindustrie-Schweighofer-perchezitii diicot

Percheziţii ale procurorilor DIICOT la cel mai mare exportator de lemn din România – Holzindustrie Schweighofer

Procurorii DIICOT şi structuri din poliţie controlează sediul central al companiei precum şi alte 23 de locuri din toată ţara.

Prejudiciul estimat de anchetatori se ridică la 25 de milioane de euro.

Holzindustrie Schweighofer este acuzată că, din anul 2011 până acum, ar fi cumpărat lemn tăiat fără avize sau cu acte false şi l-ar fi exportat.

Perchezițiile au loc în București și în județele Braşov, Alba, Suceava, Hunedoara şi Bihor.

„În cauză există suspiciunea rezonabilă că începând cu anul 2011 şi până în prezent, mai multe persoane au constituit un grup infracţional organizat, membrii grupului acţionând în vederea deturnării licitaţiilor publice organizate la nivelul unor direcţii silvice pentru a-şi asigura volume suplimentare considerabile de masă lemoasă în vederea procesării, în fabrici specializate în tăierea şi rindeluirea lemnului”

Potrivit acestora, la aceste infracțiuni, membrii grupului infracţional organizat au beneficiat şi de sprijinul unor funcţionari publici.

„În acelaşi scop  unii  agenţi economici au fost înlăturaţi de la licitaţiile de masă lemnoasă şi după caz, impuşi alţii. Totodată, în urma cercetărilor efectuate în cauză s-a stabilit că, o parte din cantitatea de masă lemnoasă recepţionată nu a fost evidenţiată în documente contabile. De asemenea, în cauză există suspiciunea rezonabilă că o parte din masa lemnoasă recepţionată provenea din săvârşirea unor infracţiuni de tăiere fără drept de arbori”, subliniază anchetatorii.

In acest moment se fac verificări și la Direcția Silvică Județeană Alba.

diicot-Holzindustrie-furt-lemn

Holzindustrie-Schweighofer-furt lemn

Vezi si:

9 consilieri din Consiliul local Sebeş propun achiziţionarea laboratorului mobil, în ciuda rezultatelor de la referendum!

1 Comment

1 Comment

  1. Catana

    mai 31, 2018 at 5:20 pm

    mafia romaneasca
    De nult au spus multi ca se fura. Probabil diicot ul a asteptat pana prind si capii. Pana prind tot sistemul

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dacă aţi fost martorii unui eveniment care ar putea deveni o ştire, puteţi lua legătura cu noi pe e-mail, pe WhatsApp, pe contul nostru de Facebook sau prin formularul online.

Facebook

Urmăreşte-ne pe YouTube

Fapte şi Vorbe

Social

Ultimele comentarii

Sănătate

Locuri de muncă în Alba Iulia