Connect with us

Actualitate

Plata gărzilor, soluționată

Published

on

Plata gărzilor reprezintă o problemă la nivel național care i-a determinat pe medici să reacționeze, după ce în trecut soluția găsită a fost armonizarea legii salarizării gărzilor cu Codul Muncii

În urma acestei modificări o singură gardă era obligatorie în contractele de muncă pe timp determinat. Pentru numărul de gărzi rămas pe care fiecare medic le face în decursul unei luni, aveau să fie încheiate contracte de muncă pe timp parțial. Prin aceste contracte suma era diferită de cea din timpul zilei, medicii fiind plătiți la nivelul de salarizare din anul 2009. Cadrele din sistemul medical susțin că la nivel social, pretențiile lor sunt privite ca fiind exagerate, dar că importanța muncii lor ar trebui să fie pe prim plan. Reprezentanții Sanitas, ai Federației Solidaritatea Sabitară și ai Federației Hipocrat, participanți la întâlnirea de luni cu ministerele, vor continua consultările cu ministrul Vlad Voiculescu pentru a discuta reglementarea veniturilor celorlalte categorii de personal din sistemul sanitar, dar și timpii de lucru.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dacă aţi fost martorii unui eveniment care ar putea deveni o ştire, puteţi lua legătura cu noi pe e-mail, pe WhatsApp, pe contul nostru de Facebook sau prin formularul online.

Facebook

Urmăreşte-ne pe YouTube

Fapte şi Vorbe

Social

Ultimele comentarii

Sănătate

Locuri de muncă în Alba Iulia