Connect with us

Actualitate

Prăjitura Cetății

Published

on

Ben Southall, câștigătorul celui mai bun job din lume și-a pus șorțul și a gătit alături de cunoscutul bucătar albaiulean Cosmin Toma o prăjitură specială ce va reprezenta Cetatea Alba Carolina.

 

După vin și pâine, cei care trec prin Alba Iulia pot încerca și delicioasa prăjitură creată special pentru a îndulci vizitele în cea mai mare Cetate din România.

Pentru mine, cineva care iubește să gătească a fost o cale foarte bună să învăț puțin mai mult despre zonă și despre produsele autohtone bineînțeles și să le pun laolaltă într-un produs pe care să sperăm că Alba îl va adopta și va deveni parte din peisaj. Are mult din istoria romană, asta e ceva care încapsulează ceea ce Alba este cu adevărat: are fructe locale și ingrediente locale, lapte, unt, produse de aici din zonă și e deosebit să le punem laolaltă alături de chef Toma. Am luat lecții de la chef Toma și am învățat despre ce e vorba.

Momentul creării desertului a avut loc în inima cetății Alba Carolina, iar cei care au trecut prin zonă au avut ocazia să fie primii care gustă din prăjitura cu ciocolată.

Desertul va ajunge în curând în cofetării și va putea fi gustat de toți cei care își doresc să se îndulcească atunci când trec pe la Alba Iulia.

Pietricele comestibile – cu Chef Cosmin Toma

1 Comment

1 Comment

  1. Corpodeanu

    mai 30, 2017 at 7:39 pm

    super tare tipu’!

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dacă aţi fost martorii unui eveniment care ar putea deveni o ştire, puteţi lua legătura cu noi pe e-mail, pe WhatsApp, pe contul nostru de Facebook sau prin formularul online.

Facebook

Urmăreşte-ne pe YouTube

Fapte şi Vorbe

Social

Ultimele comentarii

Sănătate

Locuri de muncă în Alba Iulia